SEGRE

SUCCESSOS CONTRABAN

Desmantellen una banda que venia tabac il·legal a Lleida

Amb 1,5 milions de paquets intervinguts

Imatge del tabac confiscat per la Guàrdia Civil.

Imatge del tabac confiscat per la Guàrdia Civil.GUARDIA CIVIL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Guàrdia Civil ha desmantellat una important organització internacional assentada en diversos països dedicada al contraban d’ingents quantitats de tabac a Europa. En total, hi ha 42 detinguts a Espanya, Romania i Bulgària, s’han fet 58 escorcolls i s’han intervingut 1,5 milions de paquets de tabac valorats en més de sis milions d’euros.

Segons va informar ahir la Guàrdia Civil, Lleida és una de les províncies on actuava la banda, venent tabac de marques blanques. A més de Lleida, l’operació també s’ha desenvolupat a Almeria, Màlaga, Sevilla, Cadis, Granada, Còrdova i Tenerife, així com a altres països com Romania i Bulgària.

L’organització era liderada per ciutadans romanesos i búlgars i dirigida a Espanya per un lloctinent que actuava com a enllaç i cap d’operacions. Els investigadors van destacar el perill per a la salut pública que suposa el consum d’aquest tipus de producte al marge dels cursos legals i ni tan sols els detinguts en consumien.

La xarxa venia el tabac principalment en basars orientals i àrabs, i també en domicilis privats, i portaven la mercaderia als maleters de cotxes.

tracking