SEGRE

SEGURETAT MOSSOS D?ESQUADRA

Expedientada la comissaria de les Borges per les càmeres

L’Autoritat de Protecció de Dades investiga si vulneren la llei al no estar senyalitzades || Un sindicat anirà als tribunals

Les càmeres de videovigilància han d’estar senyalitzades.

Les càmeres de videovigilància han d’estar senyalitzades.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Autoritat Catalana de Protecció de Dades ha iniciat un expedient sancionador contra la direcció general de la Policia de la Generalitat per les càmeres de videovigilància de la comissaria dels Mossos d’Esquadra de les Borges Blanques. L’expedient parteix d’una denúncia presentada pel sindicat Unió Sindical de la Policia Autonòmica de Catalunya, que també acudirà a la via judicial per reclamar responsabilitats. L’expedient s’inicia perquè les quatre càmeres situades a la zona exterior de la comissaria dels Mossos a les Borges, encara que dins del perímetre de les instal·lacions, no estan senyalitzades, per la qual cosa els agents i les persones que entren al recinte desconeixen que se’ls està gravant, fet que vulnera la llei de protecció de dades personals. En aquest sentit, l’Agència Catalana de Protecció de Dades indica que aquesta senyalització només és visible des de l’interior de la comissaria i en algunes àrees de les instal·lacions, però no des de fora, cosa que no permet saber que serà gravat abans de ser-ho.

Sobre aquesta qüestió, el portaveu d’USPAC, Josep Miquel Milagros, va afirmar ahir que la denúncia es va presentar en un primer moment davant de la mateixa direcció de Ponent al considerar que els comandaments utilitzaven aquestes càmeres per controlar l’horari dels agents. Al no obtenir resposta, van dirigir la queixa davant de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades, que efectivament obre una investigació que acaba en un expedient sancionador per irregularitats. “La resolució demostra que nosaltres teníem raó i que els comandaments estaven cometent una il·legalitat”, va assenyalar Milagros.

El sindicat USPAC denuncia que les càmeres s’utilitzen per controlar l’horari dels agents

Després de notificar-se aquest expedient, al qual la direcció general de la Policia té deu dies per presentar al·legacions, el sindicat acudirà a la via judicial per exigir responsabilitats disciplinàries entre els comandaments dels Mossos d’Esquadra per incompliment de la llei de protecció de dades. Sobre aquest expedient, la direcció general de la Policia no va voler fer valoracions.

tracking