SEGRE

MUNICIPIS PRESSUPOSTOS

Bossòst, obligat a pagar 260.000 € per uns terrenys

Se’ls va quedar en una permuta que no va arribar a compensar

Vista d’arxiu de la localitat de Bossòst.

Vista d’arxiu de la localitat de Bossòst.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’alcalde de Bossòst, Amador Marqués, va anunciar en l’últim ple de l’ajuntament, celebrat dijous, que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha emès una sentència per la qual el consistori es veu obligat a indemnitzar amb més de 260.000 € la propietària de les terres on es van construir els equipaments de la Guàrdia Civil, la caserna militar i les residències.

El 1989, l’ajuntament va arribar a un acord de permuta amb la propietària dels terrenys on s’havia de començar la construcció de la residència. Des d’aleshores, els equips de govern que han anat ocupant el consistori del municipi han intentat arribar a un acord amb la propietària per fer efectiva la permuta que s’havia acordat al principi i compensar l’ocupació dels terrenys, que tenen una extensió de 1.000 metres quadrats, però aquest acord mai no es va arribar a materialitzar i el 2013 l’afectada va decidir portar l’assumpte als jutjats.

El 1989, l’ajuntament va acordar quedar-se amb el solar per construir la caserna de la Guàrdia Civil

Marqués va explicar que això és una “mala notícia”, encara que va reconèixer que la propietària no va rebre compensació per l’ocupació dels terrenys. Malgrat tot, no saben encara com actuaran per fer front a la sentència del TSJC, perquè estan treballant amb “uns pressupostos molt ajustats” i hauran d’“estudiar com executar la sentència” sense perjudicar les partides pressupostàries, encara que va afirmar que esperen poder demanar fons del Govern d’Espanya per fer-ho. Actualment, en aquests terrenys continuen estant la residència i les oficines de la Guàrdia Civil a Bossòst.

tracking