SEGRE

SALUT AVENÇOS

L’hospital de la Seu evita seixanta ingressos amb controls a domicili

Un equip mèdic visita diàriament fins a cinc pacients hospitalitzats a casa

Un dels pacients que és atès a casa seua.

Un dels pacients que és atès a casa seua.HOSPITAL DE LA SEU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’hospital de la Seu d’Urgell ha activat el servei d’hospitalització domiciliària, una fórmula d’atenció mèdica a casa a la qual es poden acollir els pacients amb malalties lleus que necessiten menys controls que els que es dispensen ocupant un llit al centre hospitalari. Aquesta és una possibilitat inèdita per als pacients de l’Alt Urgell. Després d’una prova pilot feta a l’estiu, el centre l’ha posat en marxa de forma regular.

El director assistencial, Jordi Fàbrega, va explicar que la infraestructura de la qual disposa el Sant Hospital de la Seu d’Urgell permet tenir hospitalitzats a casa fins a cinc pacients alhora. Una infermera i un metge els visiten diàriament per fer-ne el seguiment. La previsió és que, a l’acabar l’any, pugui haver evitat l’hospitalització de prop de seixanta pacients. Fàbrega va apuntar que es tracta, sobretot, de gent gran amb infeccions o que necessiten cures.

“Són pacients que necessiten portar una via intravenosa per a medicació o pacients amb malalties respiratòries que necessiten oxigen i que, si no fos per això, estarien ingressats a l’hospital entre deu i quinze dies.” És una fórmula que aporta comoditat al pacient i permet reduir les despeses derivades d’un ingrés, com per exemple la neteja, optimitzar els llits o el menjar. Fàbrega va deixar clar que les mesures que s’apliquen per reduir despeses “en cap cas afecten la seguretat del pacient” i que “no s’han variat els protocols d’atenció”.

De fet, la designació d’un únic gerent per a la gestió dels dos hospitals ha generat divergències entre el PSC, que reclama dedicació exclusiva, i el PDeCAT.

La gerència dels hospitals del Pirineu, en l’aire per un recurs? La gerència de la xarxa d’hospitals del Pirineu, el de la Seu d’Urgell i el Comarcal del Pallars, a Tremp, ha quedat en l’aire perquè Compromís pel Pirineu ha sol·licitat mesures cautelars contra la contractació de Francisco Guerra i aquesta no es farà efectiva fins que es rebi la notificació judicial després del recurs presentat contra el seu nomenament.

tracking