SEGRE

MUNICIPIS POLÈMICA

Alcarràs autoritza una nova mesquita i veïns recullen més de mil firmes en contra

Els contraris, que temen aglomeracions i problemes de mobilitat, reben el suport de l’oposició || El govern recalca que té l’obligació de donar-li llicència i que vetllarà perquè compleixi la normativa

L’actual mesquita ocupa els baixos d’un bloc de pisos.

L’actual mesquita ocupa els baixos d’un bloc de pisos.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament d’Alcarràs ha autoritzat obres per a una nova mesquita, que es traslladarà des de la ubicació actual, als baixos d’un bloc de pisos a la travessia de l’antiga N-II, a un nou local més ampli en aquesta mateixa via. Un grup de veïns ha recollit més de mil firmes contra aquest nou oratori, que va ser objecte de polèmica en el ple celebrat aquesta setmana.

Els contraris a la nova mesquita apunten que serà més a prop del centre i argumenten que pot ocasionar aglomeracions i problemes de trànsit i d’aparcament. En el ple de dijous passat, PDeCAT i Sempre Alcarràs (SA), a l’oposició, es van fer ressò de les objeccions dels que qüestionen aquest nou oratori.

El nou local és més gran i el govern creu que evitarà haver de cedir espais públics per als resos

Davant d’ells, el govern d’ERC va afirmar que l’ajuntament té l’obligació de donar llicència a qualsevol projecte que compleixi la normativa, i que aquest és el cas de la mesquita. “Actuar d’una altra manera seria un delicte de prevaricació”, va subratllar l’alcalde, Miquel Serra, que va destacar que, una vegada obri el nou oratori, el consistori vetllarà perquè compleixi les normes sobre aforament i soroll.

Durant la sessió, SA va criticar que el govern no canviés la normativa urbanística per vetar temples al nucli urbà. L’alcalde, per la seua part, es va declarar contrari a relegar-los al polígon. “Fa vint anys que hi ha mesquita i mai hi ha hagut queixes”, va recordar, i va afegir que la comunitat musulmana són veïns que “paguen impostos com els altres”. “Alcarràs no seria el que és sense que haguessin vingut a treballar aquí”, va dir. Serra va afegir que el nou local podrà acollir tots els fidels, la qual cosa evitarà haver de cedir-los espais públics com el poliesportiu per als resos en celebracions com el ramadà.

Pel que fa a les firmes, Serra va apuntar que ha constatat adhesions de veïns de Torres de Segre. “La gran majoria són d’Alcarràs”, van afirmar els promotors de la recollida, que van indicar que la petició està exposada en comerços on qualsevol pot firmar-la. “No ens oposem que hi hagi una mesquita”, van subratllar, i van puntualitzar que només qüestionen “la seua ubicació”.

Bronca en el ple que es va acabar amb l’expulsió d’un regidorLa nova mesquita va ser el detonant d’un bronca entre ERC i SA en el ple que es va acabar amb l’expulsió de la sala del portaveu d’aquesta última formació, Manel Ezquerra. L’enfrontament es va iniciar per una pregunta sobre una reunió entre ERC i els contraris al nou oratori. Ezquerra va acusar repetides vegades de “mentir” l’alcalde i aquest va cridar a l’ordre l’edil a l’“impedir el desenvolupament del ple”. Després d’una temptativa de suspendre la sessió, es va reprendre ja sense el portaveu de SA.

L’actual mesquita ocupa els baixos d’un bloc de pisos.

L’actual mesquita ocupa els baixos d’un bloc de pisos.ITMAR FABREGAT

tracking