SEGRE

AIGÜES REGADIUS

El Garrigues Sud destinarà 800.000 € a estalviar aigua

Hidrants automàtics per regular el consum i evitar fugues || L’assemblea reelegeix Pelegrí com a president de la comunitat

Presentació al març de l’estudi sobre energia renovable.

Presentació al març de l’estudi sobre energia renovable.AJUNTAMENT DE LA GRANADELLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Garrigues Sud destinarà 800.000 euros fins a començaments de l’any que ve a estalviar aigua mitjançant la instal·lació de controls automàtics a més de vuitanta hidrants dels municipis de la Granadella i Bovera, en el marc d’un pla de cinc anys iniciat el 2015 per controlar el consum per part dels regants i evitar fugues de cabal. Així ho va acordar aquest diumenge l’assemblea d’aquesta comunitat de regants, que va reelegir com a president Xavier Pelegrí i va renovar part de la junta.

Pelegrí va explicar que el projecte per racionalitzar el consum d’aigua culminarà d’aquí a dos anys amb l’automatització de tots els hidrants d’aquest regadiu sota un únic sistema de telecontrol. A més d’evitar que els regants puguin superar el cabal establert, aquest sistema el tanca de forma automàtica al detectar una fuga. La inversió aprovada aquest any per a aquestes actuacions és similar a la de l’any passat.

D’altra banda, la nova junta preveu avançar aquest any en la implantació d’energies renovables per reduir la factura elèctrica dels bombatges de cabal de l’Ebre, que suposen el 80% del preu de l’aigua (vegeu SEGRE del passat dia 17)

Després de la presentació al març d’un primer estudi sobre la viabilitat d’implantar un molí de vent, la comunitat de regants preveu encarregar estudis més detallats sobre l’aplicació d’aquesta tecnologia.

tracking