SEGRE

fires

Els productes de proximitat atreuen milers de persones en cinc fires el cap de setmana

L’Albi reuneix 50 expositors a Firalbi i la Fira de la Mel de Riner guanya parades i visitants || Torrelameu, Bellvís i Ivars tanquen certàmens que van tenir com a eixos els articles Km 0 i la cultura catalana

La Fira de l’Albi va incorporar per primera vegada la celebració dels Tres Tombs, amb carros i desenes de genets.

La Fira de l’Albi va incorporar per primera vegada la celebració dels Tres Tombs, amb carros i desenes de genets.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Fires basades en productes artesanals i de proximitat van atreure milers de persones al llarg del cap de setmana a Lleida. L’Albi va celebrar aquest diumenge la Firalbi, amb 50 expositors de la localitat i municipis veïns de les Garrigues, que van incloure des de l’oli d’oliva i els embotits artesanals fins a la maquinària agrícola. La consellera de Presidència, Neus Munté, va inaugurar aquesta edició del certamen (més informació a la pàgina 13), que va incloure per primera vegada la celebració dels Tres Tombs i es va acabar amb un espectacle de circ.

La fira de l’Albi es va sumar a les inaugurades dissabte. Riner va clausurar la Fira de la Mel, amb 30 expositors dedicats a aquest producte, dotze més que el 2016.

Aquest increment va obligar a ampliar el recinte firal a la plaça del Santuari i estendre’l al claustre, habitualment tancat al públic. L’ajuntament va apuntar que van superar els 1.500 visitants de l’any passat.

Torrelameu va superar els 3.000 visitants en la quarta Fira de la República, dedicada a reivindicar la creació d’un Estat català i que va reunir 42 expositors de productes de proximitat.

Per la seua part, Ivars d’Urgell va cloure la Fira de l’Estany, amb 120 expositors i una gran afluència de públic, que va coincidir ahir amb la Mostra Gastronòmica, mentre que Bellvís va donar per finalitzada la seua primera festa Fes+Poble, amb bitlles, sardanes i una gimcana per als nens.

tracking