SEGRE

ENSENYAMENT

Alàs salva l'escola a l'inscriure's a última hora quatre alumnes més de tres famílies

Sumen en total vuit estudiants, de manera que el curs vinent queda garantit || La incorporació del servei d’acollida i l’obertura a veïns d’altres localitats, claus per garantir el centre

Els quatre alumnes que té aquest curs el col·legi Sant Esteve d’Alàs, a l’Alt Urgell.

Els quatre alumnes que té aquest curs el col·legi Sant Esteve d’Alàs, a l’Alt Urgell.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Alàs va aconseguir salvar aquest dilluns finalment la continuïtat de l’escola de Sant Esteve després d’estar durant tot el curs amenaçada de tancament el proper any escolar ja que únicament comptava amb quatre alumnes.

La preinscripció de quatre estudiants més en aquest centre, que pertany a la Zona d’Escolarització Rural (ZER) Urgellet, permetrà que el municipi no hagi de tancar l’escola.

Ensenyament ha permès mantenir el centre amb només quatre nens però no ho faria l’any que ve

La conselleria d’Ensenyament havia permès enguany de forma excepcional al col·legi seguir amb menys de cinc alumnes, ja que dos dels sis inscrits abans de l’inici del curs 2016-2017 van deixar l’escola abans del setembre, si bé ara la Generalitat ja havia comunicat a l’ajuntament que necessitava un mínim de cinc inscrits per no perdre el servei.

Tres famílies van apuntar finalment ahir quatre nous estudiants, que cursaran P-4, P-5 i primer de Primària. L’ajuntament ha aconseguit que Ensenyament doti l’escola del servei d’acollida al matí, la qual cosa ha permès que una família d’un altre dels nuclis d’aquest municipi de l’Alt Urgell pugui inscriure el fill en aquest centre.

Les altres dos famílies estan empadronades en municipis pròxims a Alàs i també han inscrit els fills al col·legi Sant Esteve al saber que el centre havia obert la possibilitat que famílies no empadronades al municipi poguessin inscriure’s a l’escola. “Una de les famílies ens ha explicat que va conèixer la situació a través de SEGRE i quan va saber que l’empadronament no era un requisit ha decidit canviar els fills del centre educatiu on estava al nostre”, va explicar ahir la directora, Àgueda Beriu.

Així, l’escola Sant Esteve d’Alàs comptarà amb quatre nous alumnes que s’afegiran als quatre d’aquest any.

D’altra banda, de cara al curs 2018-2019 l’escola preveu l’entrada de dos nens més del municipi. L’alcaldessa, Mari Carmen Ribó, va destacar la importància de mantenir un servei educatiu com el de l’escola en un municipi d’aquestes dimensions (la localitat d’Alàs i Cerc en conjunt té 350 veïns empadronats i el nucli d’Alàs, 199, segons dades de la Generalitat).

“Hem invertit molt i hem portat a terme obres de millora al centre, crec que tenim una escola d’una gran qualitat”, va concloure en aquest sentit l’alcaldessa d’Alàs.

Els nous instituts d’Alpicat i el Secà, gairebé al complet Els dos únics instituts que s’estrenaran a Lleida el curs que ve, el d’Alpicat i el del barri del Secà de Sant Pere (a la capital), estaven aquest dilluns, penúltim dia de preinscripció, pràcticament al complet. Així ho van confirmar fonts vinculades a aquests dos centres. L’alcalde d’Alpicat, Joan Gilart, va reiterar que preveuen que gairebé tots els alumnes de l’escola d’Alpicat segueixin els estudis de Secundària al nou institut de la localitat. El col·legi té actualment 63 alumnes de sisè de Primària i l’institut comptarà amb les mateixes places. Per la seua banda, la direcció del col·legi Torre Queralt del Secà, resultat de la fusió dels antics centres Terres de Ponent i Ginesta, va indicar que la majoria dels alumnes de sisè de Primària s’han inscrit al nou institut del barri. S’ubicarà a l’edifici que ocupava l’escola Ginesta i s’ha concebut com un institut-escola, la qual cosa representa que comparteixen línia pedagògica.

tracking