SEGRE

INFRAESTRUCTURES

Deu empreses opten a la construcció del túnel de Tres Ponts a la C-14

El Govern preveu iniciar les obres abans de finalitzar l’any i acabar-les el 2020

Instal·len xarxes de protecció per evitar la caiguda de roques.

Instal·len xarxes de protecció per evitar la caiguda de roques.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Deu empreses opten a portar a terme les obres de condicionament i millora de la seguretat de la carretera C-14 entre la sortida d’Organyà i el túnel ja existent de Montant de Tost, que inclouen la construcció del nou túnel de Tres Ponts. Aquesta desena de firmes són les que compleixen els requisits exigits en les bases de la licitació. El procés va començar el dia 29 de desembre i a finals de maig obriran les ofertes econòmiques.

Durant aquests mesos el Govern està valorant la part tècnica de les ofertes i la previsió és que l’obra s’adjudiqui a l’estiu per començar abans de finalitzar l’any i estigui acabada el 2020. El pressupost de licitació ascendeix a 38.800.774,38 euros. A aquesta xifra cal sumar la direcció de l’obra, també en procés de licitació per un import d’1.161.944,44 euros, i el contracte del control de qualitat, amb un valor de 318.597,12 euros.

Segueixen les obres per instal·lar xarxes de protecció en un tram de 3 km de la carretera

Mentrestant, operaris de la firma Solutioma, empresa especialitzada en estabilització de talussos i despreniments, treballen en la instal·lació de xarxes de protecció i pantalles dinàmiques entre els punts quilomètrics 162 i 165, que s’afegiran a les instal·lades anteriorment i que han d’evitar la caiguda de roques en aquesta zona a l’espera de la construcció del nou túnel. La inversió és d’1,5 milions d’euros i treballen en el desplegament de cinc trams de pantalles. L’empresa regula cada dia el trànsit amb pas alternatiu en els dos sentits, ja que necessiten un camió grua que envaeix un dels carrils.

tracking