SEGRE

MUNICIPIS

Joan Valldaura deixa la Paeria de Cervera després de 14 anys

Joan Valldaura.

Joan Valldaura.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’exalcalde de Cervera i actual portaveu de MES a la Paeria, Joan Valldaura, presentarà la dimissió com a regidor al ple d’aquest dimarts. “Es tracta només d’una parada transitòria i no descarto tornar més endavant”, va dir Valldaura, inspector d’Ensenyament, que ha estat catorze anys com a edil. Va entrar a l’ajuntament el 2003 com a regidor del PSC i el 2007 va substituir com a cap de llista l’històric Jaume Niubó (1991-2003).

En el seu primer mandat com alcaldable i després de 25 anys d’hegemonia de CiU, va aconseguir l’alcaldia amb el Pacte per Cervera que unia en un mateix govern cinc partits (PSC, ERC, SiF, INSE i PP) de les vuit formacions que es van presentar a les eleccions. En els dos comicis següents es va quedar a les portes de poder repetir en el govern.

Debatrà el pressupost de 8,7 milions d’euros i noves mesures de participació ciutadana

De la seua trajectòria val a destacar l’impuls al Pla de Barris, que va permetre invertir en la millora de la zona històrica més de cinc dels nou milions projectats, així com la construcció dels passos soterrats de la via del ferrocarril, la primera fase de la recuperació del Sindicat de Cervera, el Centre d’Acollida Turística (CAT) i les noves piscines municipals. D’altra banda, el ple de Cervera sotmetrà avui a aprovació el pressupost municipal, que ascendeix a 8,7 milions d’euros; així com dos mesures per afavorir la participació de la ciutadania en la política local.

Una és la modificació del reglament orgànic municipal per incloure intervencions dels veïns al final dels plens. L’altra, el nou reglament de participació ciutadana que proposa, entre altres coses, la creació d’una oficina d’atenció als veïns.

tracking