SEGRE

ENTITATS

Cal Sinén, centre dels Espais Naturals de Ponent

Presenten la incorporació de tres noves zones protegides

La presentació va reunir alcaldes de les comarques del projecte.

La presentació va reunir alcaldes de les comarques del projecte.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’edifici de Cal Sinén de l’Estany d’Ivars d’Urgell i Vila-sana acollirà fins al 13 d’abril una exposició itinerant sobre els Espais Naturals de Ponent, un projecte de promoció de zones protegides i amb alt valor paisatgístic i mediambiental impulsat per l’Associació Leader de Ponent.

Els tossals d’Almatret i de Granyena i els secans d’Anglesola i Vilagrassa, inclosos al mapa

En concret, formen part d’aquesta marca una desena d’espais de les comarques de les Garrigues, Pla d’Urgell, Urgell i la zona sud de Segrià, com són els Plans de Sió, els secans del Segrià i Utxesa i l’Estany del Pla d’Urgell. Ara, el mapa s’ampliarà amb tres nous espais protegits: els tossals d’Almatret, al Segrià, els de Granyena i els secans d’Anglesola i Vilagrassa.

Així mateix, segons va explicar la coordinadora del Leader Ponent, Teresa Fuentes, s’incorporarà una nova secció a la pàgina web del projecte que inclourà espais que no tenen la categoria de protecció de la Xarxa Natura 2000 però que, segons Fuentes, són importants pel seu valor natural, com són les banquetes del Canal d’Urgell i la Vall del Corb. Sis mesos després de la posada en marxa d’aquesta iniciativa fincanciada al 90 per cent pel departament d’Agricultura, l’edifici de Cal Sinén va acollir ahir la presentació de les properes accions de dinamització d’aquests espais com poden ser activitats esportives o d’anellatge d’aus. L’acte va comptar amb la participació de diversos alcaldes de les comarques del projecte.

Una trentena d’activitats diferents durant tot l’estiu Espais Naturals de Ponent organitza unes trenta activitats a les zones que incorpora durant els mesos de primavera i estiu, entre les quals hi ha l’anellatge d’aus en zones com la serra de Bellmunt-Almenara, els secans de Belianes i Preixana o el mateix Estany d’Ivars i Vila-sana. També es duran a terme sessions nocturnes dedicades als muricecs als secans del Segrià i Utxesa, a Granyena i als Plans de Sió o una caminada temàtica de fauna i flora als secans de Belianes i Preixana. A la vall de Vinaixa es faran rutes sobre la trufa i de trekorientació.

tracking