SEGRE

URBANISME

La plaça Major de Tàrrega, sense aparcaments

L’alcaldessa anuncia a veïns i comerciants que l’espai serà parcialment per a vianants, se suprimiran els estacionaments però es permetrà la circulació de vehicles

L’alcaldessa (dreta) davant dels assistents a la reunió ahir a la nit.

L’alcaldessa (dreta) davant dels assistents a la reunió ahir a la nit.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, va anunciar aquest dimarts als comerciants i veïns del centre històric que suprimiran les places d’estacionament de la plaça Major, tant de la zona blava com les reservades per al consistori, si bé mantindran i ampliaran les zones de càrrega i descàrrega per a mercaderies i per a veïns o clients de comerços. També s’habilitaran dos places d’estacionament per a discapacitats. “Els vehicles podran continuar circulant per la plaça però les places d’estacionament desapareixeran”, va dir. També està previst treure els contenidors de la plaça, que es resituaran en una illa del carrer Capellans, “per millorar la neteja, una petició de veïns i comerciants”, va apuntar Perelló.

A la zona que ocupen els contenidors s’instal·laran les places d’aparcament per a discapacitats. La zona es complementarà amb mobiliari urbà i jardineres.

D’altra banda, l’alcaldessa va anunciar que l’ajuntament treballa en un projecte de dinamització dels comerços tancats de la plaça Major per “reactivar la zona i fer-la més atractiva”. Així, “està previst arribar a acords amb els propietaris per instal·lar als aparadors tancats iniciatives institucionals o d’entitats com poden ser exposicions”, va dir. En els últims tres mesos, des que van començar les obres de remodelació del carrer Urgell, l’ajuntament ha dut a terme una prova pilot per valorar la conversió en zona de vianants de la plaça Major.

La proposta ha generat divergència d’opinions. Alguns aposten per la conversió en zona de vianants ja que “no té sentit que tots els carrers confluents siguin per als vianants com Agoders, Major i Carme, i ara l’Urgell, parcialment per a vianants, mentre que la plaça Major, no”. Altres afectats creuen que és millor que s’hi pugui circular i estacionar.

tracking