SEGRE

MUNICIPI TURISME

Mollerussa crearà un forfet per promocionar cultura i gastronomia

Inclourà visites a l’Espai dels Canals i al Museu de Vestits de Paper i arribarà a l’Estany

El Museu dels Vestits de Paper.

El Museu dels Vestits de Paper.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Mollerussa treballa per elaborar un nou forfet turístic dedicat a la cultura i la gastronomia local. Així ho va avançar l’alcalde, Marc Solsona, durant la celebració de l’últim ple municipal, dijous passat. La iniciativa englobarà activitats com visites a l’Espai Cultural dels Canals d’Urgell, el Museu de Vestits de Paper i implicarà el sector de la restauració local. Aquest forfet també implicarà un dels atractius turístics més destacats de la comarca, l’Estany d’Ivars i Vila-sana.

Aquest serà el segon forfait turístic que planteja el consistori. El primer, dedicat al turisme d’aventura, no ha aconseguit l’èxit previst a nivell global, encara que sí en algunes de les activitats específiques del paquet, com els batejos de vol.

El ple també va aprovar una modificació del pressupost de 65.023 euros per pagar imprevistos com la reparació dels filtres de la piscina coberta petita, que va costar 18.298 euros. La modificació, que es va aprovar amb els vots a favor de PDeCAT-Demòcrates i ERC i l’abstenció del PSC i del PP, també inclou l’adquisició d’una alarma per al col·legi Pompeu Fabra i d’un desfibril·lador per a la pista d’atletisme.

D’altra banda, l’oposició va criticar la fira nocturna E-Vents, que va generar uns 51.000 euros de deute a Fira de Mollerussa. Joan Simeón, regidor del PP, va assegurar que “ha estat la continuació de Disseny i Moda, una fira que no va funcionar”, afirmació que també va secundar Teresa Ginestà, del PSC, que va apostar per potenciar activitats d’èxit com l’Open Night.

Engelbert Montalà, d’ERC, va demanar un nou plantejament d’aquest certamen i va qualificar la factura d’“entrepussada seriosa”. L’alcalde (PDeCAT-Demòcrates) va defensar la fira com un “aparador per al comerç” i va assegurar que en una pròxima reunió del consell directiu de la Fira se’n decidirà la continuïtat o un nou plantejament. Així mateix, es va aprovar la moció presentada per ERC i amb al·legacions de PDeCAT-Demòcrates per estudiar ajuts a les persones celíaques i a altres col·lectius singulars.

Adjudiquen les obres per canviar la teulada de l’antic Musicland L’alcalde de Mollerussa també va anunciar que s’han adjudicat a l’empresa MyJ Gruas les obres per substituir la coberta de l’antiga discoteca Musicland. Les obres tenen un termini d’execució de dos mesos i compten amb un pressupost de 68.062 €. Aquests treballs complementen els que està a punt d’acabar l’empresa Enderrocs Civit Juneda de demolició de l’interior de l’edifici. Aquest espai es convertirà en la nova seu dels escoltes de Cal-Met de Mollerussa.

tracking