SEGRE

INVESTIGACIÓ

Mor el veí de Torres de Segre que deia ser besnét del tsar rus

Els Mossos d’Esquadra van trobar ahir el cadàver de David Duaigües Martí || Va deixar una carta de comiat a la seua dona i la policia creu que es va treure la vida

David Duaigües Martí, l’abril del 2016, al sortir dels jutjats de Lleida.

David Duaigües Martí, l’abril del 2016, al sortir dels jutjats de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van trobar aquest dimarts el cos sense vida de David Duaigües Martí, el veí de Torres de Segre que s’autoproclamava besnét de l’últim tsar rus, Nicolau II. Segons fonts properes a l’home mort, la seua dona va trobar una carta de comiat quan va arribar a casa al matí i va alertar la policia catalana, que va trobar el cos sense vida del veí de Torres de Segre, de 52 anys. S’ha obert una investigació per aclarir les causes de la mort, encara que els Mossos creuen que es va treure la vida.

Feia anys que David Duaigües Martí reclamava que els tribunals li reconeguessin el suposat parentiu amb la família Romanov. S’autoproclamava al Facebook gran duc de totes les Rússies i príncep d’Aragó i Navarra. Fa gairebé un any, el jutjat de Família de Lleida va desestimar la demanda de filiació que va presentar Duaigües a l’assenyalar que “no es veu cap semblança entre la imatge actual del demandant i la del tsar”. L’advocat de Duaigües va dir al judici que les proves de l’ADN i fotogràfiques aportades a la vista demostraven de manera “claríssima” la filiació entre el seu client i el tsar. La Fiscalia va dir que les proves eren insuficients i el jutge va sentenciar que “la poca fiabilitat de les proves juntament amb les contradiccions internes de la demanda fan difícil que pugui prosperar la reclamació”. Entre els raonaments que recollia la sentència per desestimar la demanda figurava que no es tractava d’una reclamació de filiació, ja que el demandant no reclamava ser reconegut com a fill sinó com a besnét, i que no s’apreciava la semblança que el demandant deia tenir amb els tsars. “No es possible apreciar la semblança del demandant i els tsars a través de les fotografies aportades pel demandant, sinó el contrari, ja que no s’assemblen”, recollia la sentència, que va desestimar la petició de Duaigües per falta de proves.

El novembre passat, els Mossos d’Esquadra van detenir aquest veí de Torres de Segre després d’atrinxerar-se durant hores al seu habitatge i amenaçar els agents amb un ganivet quan aquests van accedir pel balcó perquè desistís de la seua actitud. Finalment, va ser arrestat per un delicte d’atemptat contra l’autoritat.

tracking