SEGRE

Preveuen que els esports d'aventura superin els 700.000 serveis aquesta temporada

Les empreses calculen que la contractació augmentarà fins a un 10%

L'acte de presentació de la temporada d'esports d'aventura ha tingut lloc a Llavorsí.

Preveuen que els esports d'aventura a Lleida superin els 700.000 serveis aquesta temporadaDiputació de Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha destacat aquest dimecres que la temporada de turisme actiu i esports d’aventura s’inicia amb unes condicions immillorables per a les activitats relacionades amb l’aigua gràcies a les fortes nevades d’aquest hivern. Reñé ho ha anunciat en el transcurs de la presentació de la temporada de turisme actiu i esports d’aventura que s’ha fet a Llavorsí.

Segons les previsions, la contractació d’activitats d’aventura i turisme actiu aquesta temporada podrien créixer entre un 8 i un 10%. Això significa que la xifra de serveis en finalitzar la temporada se situarà per sobre dels 700.000. Si s’assoleix aquest objectiu, el nombre d’activitats se situaria en els millors percentatges obtinguts a la demarcació de Lleida.

L’acte ha comptat amb la participació del vicepresident tercer i vicepresident del Patronat de Turisme, Gerard Sabarich; del director del Patronat de Turisme, Juli Alegre; així com del president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carles Isús, i del president de l’Associació d’Empreses d’Esports d’Aventura del Pallars Sobirà, Florido Dolcet.

UNA CINQUANTENA D’ACTIVITATS

La temporada 2017 comença amb 230 empreses (187 a la zona del Pirineu i 43 a la plana de Lleida), que ofereixen una cinquantena d’activitats de terra, d’aire i d’aigua. Aquesta xifra representa un increment d’un 2,68% respecte de l’oferta de l’inici de la campanya 2016, quan hi havia 224 empreses.

En els darrers 4 anys es constata una certa estabilització pel que fa al nombre d’empreses, que fluctuen entre les 230 d’enguany i les 223 de l’any 2014.

Ràfting, el producte estrella

La temporada 2016 es va tancar amb una contractació de 670.577 serveis, un 4% més que l’any anterior i les activitats de terra van aglutinar el major nombre de contractacions amb 332.825 servei. Les activitats d’aigua van sumar 325.732 serveis i les d’aire van patir un lleuger descens respecte de la temporada anterior, amb 12.020 contractacions.

El ràfting va continuar essent el producte estrella de les diferents modalitats de turisme actiu i esports d’aventura durant l’any 2016 amb 161.120 serveis contractats, seguit de les activitats de trekking i el senderisme, amb 135.382 serveis contractats.

En tercer lloc pel volum de serveis contractats es va situar el descens de barrancs, amb 102.855, seguit de la BTT amb 92.813, un sector que també mostra un increment de la demanda.

UNS 93 milions d’euros d’impacte econòmic

L’impacte econòmic d’aquest sector l’any 2016 va ser de 93 milions d’euros (considerant els ingressos procedents de l’activitat mateixa, l’allotjament i la restauració).

Aquestes xifres representen un increment de 700.000 euros respecte de l’any 2015 en la contractació d’activitat directa i d’uns 5 milions d’euros més si es comptabilitza l’impacte econòmic directe en el sector de l’hostaleria i la restauració.

El client que practica activitats de turisme actiu i esports d’aventura a la demarcació de Lleida continua provenint majoritàriament de Catalunya amb un 72,5% del total, sobretot de Barcelona. Un altre 15% es desplaça des d’altres comunitats autònomes, mentre que el mercat estranger, que representa l’11% dels clients, és sobretot d’origen francès, holandès i anglès, sense oblidar els visitants israelians i també americans.

Pel que fa al personal contractat, durant la temporada 2016 es va reduir en un 6% respecte del 2015, en passar de 2.041 persones a 1.917 la campanya anterior, de les quals 727 van treballar a temps complet, 390 a temps parcial i altres 800 van ser personal autònom.

Major navegabilitat del Noguera Pallaresa

Entre les novetats que s’han presentat destaca que el riu Noguera Pallaresa tindrà un recorregut sense interrupcions d’uns 50 km en el tram comprès entre Llavorsí fins a l’embassament de Sant Antoni. Això serà possible gràcies a dues actuacions que es faran al salt de l’Hostalet, al Pallars Sobirà, i al salt de Sossís, al Pallars Jussà, fent un pas lateral que donarà continuïtat a la navegabilitat de les embarcacions.

tracking