SEGRE

TURISME ACTIVITATS

El Pallars espera vendre 700.000 'aventures' que deixaran a la comarca uns 93 milions

El riu Noguera Pallaresa, pioner en descensos de rius, està considerat un dels millors d’Espanya i d’Europa per al ràfting || Aquestes activitats van generar 2.000 llocs de treball la temporada passada

L'acte de presentació de la temporada d'esports d'aventura ha tingut lloc a Llavorsí.

Preveuen que els esports d'aventura a Lleida superin els 700.000 serveis aquesta temporadaDiputació de Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les empreses d’esports d’aventura del Pallars Sobirà van presentar ahir la temporada de turisme actiu, durant la qual esperen que augmenti la contractació de serveis entre un 8 i un 10% per superar la xifra de la temporada anterior, 670.577 aventures, i arribar fins a les 700.000 comptant totes les activitats que ofereixen, que van des del senderisme fins al descens de barrancs. Si s’arriba a complir aquesta xifra, seria una de les millors temporades de la demarcació de Lleida. A la campanya d’enguany, 230 empreses oferiran les activitats als turistes, xifra superior a la de l’any anterior, quan eren 224. El president de la Diputació, Joan Reñé, que va presentar la temporada, va explicar que l’“impacte econòmic d’aquestes activitats és molt important, amb 93 milions d’euros el 2016”, alhora que ofereix ocupació per a 2.000 persones.

La Noguera Pallaresa és un dels millors rius d’Espanya i d’Europa per al ràfting. El president de l’Associació d’Empreses d’Esports d’Aventura al Pallars Sobirà, Florido Dolcet, va explicar “és a causa del desnivell navegable, la concentració de ràpids i la qualitat de les aigües”. Dolcet va apuntar que “parlar de la Noguera Pallaresa és parlar d’un referent esportiu i de turisme”, perquè “s’han celebrat campionats europeus” en aquest riu que avalen la qualitat de les aigües.

Ja a l’any 2010, un informe de TURESPAÑA sobre productes turístics de muntanya, es referia a la Noguera Pallaresa com un bon recurs turístic i destacava el Pallars com un dels llocs amb més varietat d’activitats a Espanya. Dolcet va afegir que al Pallars Sobirà són “pioners i líders en oferta i producció a l’Estat espanyol”, perquè és el lloc on més varietat d’activitats hi ha i en el qual més esports d’aventura es practiquen.

A més, a mitjans de març es va anunciar que un projecte finançat amb fons europeus permetrà fer navegable la Noguera Pallaresa des de Llavorsí fins a la Pobla de Segur, una iniciativa que millorarà la connectivitat al salt de l’Hostalet i al de Sossís i que permetrà allargar el tram navegable del riu fins als cinquanta quilòmetres. Aquesta millora se suma a les actuacions de neteja del riu que s’han desenvolupat en col·laboració amb el consell comarcal del Pallars Sobirà i que ha tingut un cost de 45.000 euros.

D’altra banda, el Rafting Parc de la Seu d’Urgell va estrenar ahir una nova pàgina web per comprar les activitats d’aquesta instal·lació.

La recent nevada anima les reserves de l’esquí Les recents nevades han deixat les pistes d’esquí de Lleida en condicions immillorables per a la pràctica de l’esport blanc. La gran quantitat de neu anima les reserves de cara a Setmana Santa i la previsió és que a peu de pistes tornin a vorejar el complet tenint en compte que, segons els complexos, molts aficionats vindran a posar punt final a una temporada amb totes les garanties per fer les últimes baixades en les millors condicions. Tots els complexos han programat activitats.

tracking