SEGRE

FAUNA

Detinguda una veïna de la Franja per deixar morir de gana 346 cabres

Una ramadera de 47 anys de Calassanç, a la Llitera, que està acusada de maltractament animal || Investiguen si volia simular un robatori per cobrar l’assegurança

Algunes de les cabres mortes al terra de la granja, amb agents de la Guàrdia Civil investigant.

Algunes de les cabres mortes al terra de la granja, amb agents de la Guàrdia Civil investigant.GUARDIA CIVIL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil d’Osca ha detingut aquesta setmana una ramadera de 47 anys veïna de Calassanç, un nucli de la localitat de Peralta (la Llitera), acusada d’un delicte de maltractament animal per haver deixat morir de gana 346 cabres. Segons van informar aquest dijous fonts del Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil, la detenció es va produir com a conseqüència dels controls que realitzen els agents en explotacions ramaderes per corroborar que es compleix amb la legislació vigent pel que fa a benestar animal. Fruit d’aquestes inspeccions en granges i explotacions, els agents es van personar a la granja de cabres de l’acusada.

Durant l’escorcoll i inspecció, la Guàrdia Civil va localitzar 346 cabres mortes per inanició en diferents estats de descomposició i 36 exemplars en condicions deplorables ja que es trobaven tancades sense menjar ni aigua, per la qual cosa els agents van procedir a facilitar-los aliment de forma urgent. Fonts properes a la investigació van apuntar aquest dijous que aquesta mateixa ramadera va presentar l’any passat una denúncia per un robatori de 200 cabres que va quedar sense resoldre. La Guàrdia Civil investiga ara si en aquella ocasió es va tractar d’una falsa denúncia per beneficiar-se de l’assegurança i si l’acusada planejava fer el mateix ara amb els animals morts una vegada enterrats.

La Guàrdia Civil va detenir la propietària de l’explotació. Posteriorment, els agents van donar avís a la Direcció General d’Alimentació i Foment Agroalimentari de la DGA perquè es prenguessin les mesures encaminades a garantir la supervivència dels pocs exemplars que quedaven vius. Igualment es van realitzar gestions per coordinar la retirada i destrucció dels cadàvers. L’acusada va quedar en llibertat amb càrrecs després de declarar davant del jutge a Montsó.

Val a recordar que la conselleria d’Agricultura va confiscar el desembre de l’any passat un total de nou cavalls a un ramader de Menàrguens, a la Noguera, perquè incomplia la llei de benestar animal. Tots presentaven un avançat grau de desnutrició i falta de cura, per la qual cosa el departament d’Agricultura va ordenar el seu trasllat a una hípica de Lleida. Pel que sembla, cinc exemplars ja havien mort.

tracking