SEGRE

INICIATIVES

La Federació Catalana de Rem projecta un camp de regates al pantà de Rialb

Per les condicions òptimes de la làmina d’aigua de l’embassament, de més de 2.200 metres de longitud || Requerirà la construcció d’hangars, millorar els accessos i delimitar un circuit dins de l’aigua

Una de les proves que es van dur a terme ahir al pantà de Rialb.

Una de les proves que es van dur a terme ahir al pantà de Rialb.CONSORCI SEGRE-RIALB

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Federació Catalana de Rem projecta habilitar un camp de regates a l’embassament de Rialb per externalitzar i implantar així la pràctica del rem en altres seus de Catalunya, més enllà dels grans referents de l’entitat que són Banyoles i Amposta. Representants de l’entitat van dur a terme aquest dijous una jornada de proves de rem a l’embassament. La pràctica del rem, entre d’altres, requereix uns 2.200 metres de longitud lineal, i Rialb compleix àmpliament aquests paràmetres. L’objectiu de la jornada d’aquest dijous, al marge d’explotar la làmina d’aigua amb el rem, va ser conèixer les oportunitats i l’impacte econòmic que podria tenir aquesta modalitat esportiva a l’embassament de Rialb.

En aquest sentit, els representants de la federació, que són Xavi Boix i Sinuhé Pérez com a vicepresidents, Dani Rodríguez, director tècnic, i Àlex Moya, secretari de l’entitat, van manifestar que Rialb és un “excel·lent lloc” per a la pràctica d’aquest esport en tots els nivells i modalitats. La longitud de la làmina d’aigua és ideal, a més de tractar-se d’aigües tranquil·les i també el clima són altres factors que afavoreixen que aquest pantà es converteixi en un important centre d’entrenament, tant per als aficionats com per als equips professionals. De fet, el consorci Segre-Rialb i la Federació han organitzat per al mes de juny vinent una jornada de portes obertes perquè tots els interessats puguin participar-hi. Les jornades es completaran amb activitats recreatives i esportives a la zona. L’objectiu de la Federació també és introduir aquesta modalitat a les escoles i col·laborar amb clubs nàutics de la zona per organitzar activitats conjuntes.

La Federació preveu instal·lar una seu de l’entitat en aquesta zona entre la Noguera i l’Alt Urgell

Des del consorci Segre-Rialb, van assenyalar aquest dijous que serà necessari habilitar hangars per a les barques i delimitar un circuit a l’aigua. “Actuacions que no seran difícils d’executar perquè el pla director del pantà ja preveu àrees per a serveis”, va dir una de les tècniques del consorci. Van assenyalar que la pràctica del rem ajudarà a dinamitzar econòmicament els pobles de l’entorn del pantà i la seua pràctica és totalment compatible amb la resta d’activitats que ofereixen les empreses que exploten turísticament les aigües de Rialb.

A la jornada van assistir-hi la presidenta del consorci i alcaldessa de Bassella, Cristina Barbens, així com els alcaldes d’Oliana, Miquel Sala, i de Tiurana, Àngel Villarte, que van donar suport a la iniciativa.

Les claus

  • Làmina d’aigua. Un camp de regates requereix 2.200 metres de longitud en línia recta, i Rialb compleix amb escreix aquest requisit.
  • Nova seu catalana. La Federació de Rem vol externalitzar la pràctica del rem més enllà d’Amposta i Banyoles, i implantar una seu entre la Noguera i l’Alt Urgell.
  • Portes obertes. Al juny es farà una jornada de portes obertes per practicar el rem a l’embassament. 

Un ‘pitch and putt’, entre els projectes previstos a Rialb Els ajuntaments que formen part del Consorci i promotors privats han plantejat més projectes per dinamitzar el pantà, com la construcció d’almenys tres càmpings, una casa de colònies i un pitch and putt, que s’ubicaria al terme municipal de Bassella. També hi ha projectada la construcció de diversos embarcadors i un petit hotel rural. L’any que ve es preveu que ja estigui redactat el pla director.

tracking