SEGRE

SERVEIS REIVINDICACIONS

Les Ampes exigeixen millores en la concessió del menjador escolar

Entreguen al consell les peticions dels centres de la comarca

L’entrega del document de les exigències de les Ampes sobre el servei de menjador.

L’entrega del document de les exigències de les Ampes sobre el servei de menjador.X.SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Vuit de les nou Ampes (Associacions de Mares i Pares d’Alumnes) de les escoles de la Segarra que tenen menjador a través d’un servei extern volen participar de forma activa en la redacció de les bases per a la nova concessió de la prestació. Per fer-ho, aquest dijous van entregar al consell i a l’oficina de Treball de Cervera, perquè es traslladi a Ensenyament, un document de mínims en el qual plantegen les seues exigències a la Generalitat. Coincidint que aquest any acaba la concessió (dura quatre anys), les Ampes volen que el concurs s’obri a totes les empreses que compleixin els requisits.

Entre les reivindicacions volen que es prioritzi les empreses que ofereixin menjar calent i cuinat en la mateixa jornada. Fins avui, en dos centres educatius, el servei es fa en fred, el menjar se serveix dos dies per setmana i s’escalfa en recipients de plàstic, segons expliquen els pares. Exigeixen que es valori com a preferents les empreses que tenen un projecte educatiu, higiènic, sanitari i d’educació ambiental. Pel que fa als menús, demanen preferència als fets amb productes ecològics i de proximitat. Reclamen més monitors per alumne i atenció a alumnes amb necessitats especials.

Al document els pares demanen fer seguiment de l’adjudicació i participar-hi. La mesura afecta un total de quatre-cents estudiants dels centres de les Pallargues, Sant Ramon, Sant Guim, Guissona, Sant Antolí i els tres col·legis de Cervera.

tracking