SEGRE

ESQUÍ

Pistes amb bons gruixos i varietat d'ofertes per Setmana Santa

Tanca Port del Comte i la majoria de les de fons, obertes per a ús turístic

Excursió amb raquetes pel Parc de l’Alt Pirineu a Port Ainé.

Excursió amb raquetes pel Parc de l’Alt Pirineu a Port Ainé.FGC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Totes les estacions a excepció de Port del Comte, que aquest dijous va tancar la temporada tot i que estarà oberta el cap de setmana de Pasqua per a raquetes i activitats lúdiques, es troben en les millors condicions per afrontar els darrers dies fins al dilluns 17, data en la qual posaran fi a la campanya. La del Solsonès ha tingut una de les millors temporades dels últims deu anys.

Les pistes ofereixen passejos amb raquetes per paratges naturals i inclouen ràfting i altres esports

Les reserves als hotels del Pla de l’Ermita propers a Boí Taüll estan al 90% de la capacitat amb un 70% d’esquiadors i un 20% de persones que vénen a combinar neu, ràfting i turisme cultural i de naturalesa. La mateixa situació es dóna a les pistes del Sobirà, Port Ainé i Espot, que ja han adoptat horari de primavera de 9 a 15.00 hores per donar opció a altres aventures i tenen una tarifa de 28 euros al dia. Baqueira també té totes les instal·lacions a punt i espera una molt bona ocupació a la Val d’Aran.

Pel que fa a les estacions d’esquí de fons, estan obertes per a ús turístic i de raquetes a excepció de Tuixent, que manté els circuits oberts (vegeu el mapa). Tavascan va ser la primera a tancar la zona d’alpí el dia 2 però manté la de nòrdic.

L’ocupació hotelera arribarà al 95% entre el 13 i el dia de la Mona El Patronat de Turisme de la Diputació preveu una ocupació que oscil·la entre el 95 per cent i el complet entre el Dijous Sant i el Dilluns de Pasqua a tots els sectors tant l’hoteler com el de cases de pagès i càmpings. No obstant, la resta dels dies, l’ocupació, entre el 8 i 12, oscil·la entre el 40 i el 50 per cent. L’oferta de neu i l’inici dels esports d’aventura, que esperen vendre més de 700.000 activitats que deixaran al Pirineu uns 93 milions d’euros (vegeu SEGRE d’aquest dijous) són els principals motius. No obstant, alguns hotels propers a pistes ja han tancat la campanya d’hivern. Per la seua banda, algunes pistes forestals d’Aran ja obriran al turisme.

tracking