SEGRE

TRIBUNALS POLÈMICA

Tres sindicats critiquen la querella de CCOO pel doble crim d'Aspa

Estan en contra d’acusar la cúpula d’Agricultura d’un delicte d’homicidi imprudent || “No se’ls pot considerar coautors d’aquesta matança”, afirmen

Monument d’homenatge als dos agents rurals assassinats per un caçador el gener passat a Aspa.

Monument d’homenatge als dos agents rurals assassinats per un caçador el gener passat a Aspa.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els sindicats d’agents rurals UGT, CSIF i CATAC-IAC critiquen la querella interposada aquesta setmana per Comissions Obreres (CCOO) contra onze alts càrrecs d’Agricultura pel doble assassinat d’Aspa pels suposats delictes d’homicidi imprudent i contra la seguretat dels treballadors. Les tres formacions han emès un comunicat conjunt en el qual asseguren que “la presentació d’aquesta querella contra l’actual equip de Govern ens costa d’entendre, no veiem responsabilitat en els fets esdevinguts a Aspa com perquè es consideri les persones que ocupen aquest càrrec com a coautores d’aquesta matança”.

Afegeixen que “esperàvem que aquest sindicat presentés una demanda patrimonial però no una querella criminal”.

Entre els querellats hi ha la consellera d’Agricultura, el secretari i una exsecretària del departament. Els querellants diuen que són responsables de la mort dels dos rurals de Lleida que va tirotejar un caçador.

UGT, CSIF i CATAC-IAC recorden que “un protocol per insults i amenaces, que és el que demanàvem tots els sindicats en els comitès de salut laboral, no hauria impedit la mort dels nostres companys”.

Els agents rurals Xavier Ribes i David Iglesias van morir assassinats el passat dia 21 de gener després que un jove caçador, Ismael Rodríguez Clemente, els disparés quatre trets a boca de canó durant un control rutinari a Aspa.

Els sindicats afirmen que l’octubre de l’any passat la directora general va impulsar un pla estratègic del cos amb la participació de les formacions per impulsar mesures com equipaments i nou personal i, que després de la tragèdia d’Aspa i amb l’objectiu d’augmentar la seguretat dels agents, s’ha convocat una comissió d’experts perquè presentin les seues propostes. Per tot plegat, i davant de la querella criminal presentada, “manifestem la voluntat de continuar endavant a través del diàleg amb la consellera i el seu equip per arribar a acords satisfactoris, beneficiosos i necessaris”. En aquest sentit, el sindicat CCOO s’ha presentat com a acció popular.

tracking