SEGRE

TURISME GESTIÓ

Mont-rebei estrena les reserves ‘online’ i limita l’accés d’autocaravanes al pàrquing

Queixes d’usuaris de rulots que demanen als municipis que habilitin zones per a aquests vehicles || La mesura preveu evitar massificacions en dies puntuals i guanyar més seguretat en els accessos

Imatge de l’interior del pàrquing de la Masieta ahir, que té una capacitat de 150 vehicles al dia.

Imatge de l’interior del pàrquing de la Masieta ahir, que té una capacitat de 150 vehicles al dia.FUNDACIÓ CATALUNYA LA PEDRERA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fundació Catalunya La Pedrera ha estrenat el nou sistema de reserva prèvia online per disposar d’una plaça d’aparcament al terme de Sant Esteve de la Sarga per accedir al congost de Mont-rebei. Aquesta mesura preveu minimitzar la massificació que es produeix en dies puntuals al congost, especialment en aquest accés del Jussà, el més freqüentat pels visitants.

El director de Territori i Medi Ambient de la Fundació, Miquel Rafa, va valorar molt positivament el servei que es va estrenar el passat dia 1 d’abril, quinze dies abans de Setmana Santa. “Estem satisfets amb els primers resultats i el nombre de reserves és un bon indicador del volum de visitants que hi haurà aquesta setmana festiva”, va dir. De moment ja hi ha 280 reserves a partir de dijous, divendres i dissabte, que són els dies en què s’espera més afluència.

De moment ja hi ha 280 reserves per al pont que s’iniciarà dijous fins diumenge vinent

El pàrquing de la Masieta, a Sant Esteve, té una capacitat per a 150 vehicles diaris, és de pagament i prohibeix l’entrada a les autocaravanes de més de 2,30 metres d’alt i les pernoctacions en aquest espai. Rafa va explicar que la limitació de les autocaravanes es fa per garantir les places que s’han sol·licitat a través del web. “Era costum que a la nit aparquessin al pàrquing i a l’endemà a primera hora ja estava ple d’aquests vehicles. Ara es tanca a la nit i ens permet garantir les places reservades”, va dir. Per això, Rafa va fer una crida als ajuntaments de l’entorn de Mont-rebei, lleidatans i aragonesos, perquè habilitin zones especials per a les autocaravanes. “Pot ser una oportunitat per a aquests municipis ja que aquests turistes busquen alternatives per aparcar els seus vehicles.” No obstant, va assenyalar que hi ha hagut algunes queixes sobre això però va recordar que les mesures preses per regular l’accés no són gratuïtes. “Precisament elevem la protecció d’aquest enclavament natural, s’eviten massificacions i s’augmenta la seguretat per als vehicles d’emergència i del trànsit de persones”, va assegurar. Dimarts s’instal·larà el plafó lluminós que informarà a temps real de l’estat d’ocupació del pàrquing.

L’oferta d’allotjament per a aquests dies serà d’unes 50.000 unitats entre hotels, càmpings, cases rurals, albergs i refugis i un nombre indeterminat de segones residències i apartaments privats ocupats.

Per aquestes dates també es preveu que la major part de les segones residències del conjunt de la demarcació, però principalment les del Pirineu, tinguin un nivell d’ocupació alt, cosa que influirà igualment en el consum, en l’increment de la desesa i en la contractació de serveis de turisme actiu, esquí i activitats diverses en el conjunt del territori.

80.000 turistes visitaran Lleida i faran 200.000 pernoctacionsSegons el Patronat de Turisme de la Diputació fins dilluns vinent, 17 d’abril, uns 80.000 turistes visitaran les comarques lleidatanes i es faran unes 200.000 pernoctacions en les diferents modalitats d’establiments d’allotjament turístic, tant de la zona de la plana com del Pirineu de Lleida, a més de les segones residències.

tracking