SEGRE

TRANSPORTS

Neilson preveu augmentar entre un 10 i un 12% els passatgers que passaran per Alguaire la pròxima temporada

Aquest diumenge ha estat l’últim dia de l’actual, que se salda amb uns 500 passatgers menys que l’any passat en ser la Setmana Santa més tardana

Neilson preveu augmentar entre un 10 i un 12% els passatgers que passaran per Alguaire la pròxima temporada

Neilson preveu augmentar entre un 10 i un 12% els passatgers que passaran per Alguaire la pròxima temporadaM. Altisent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El turoperador Neilson ha tancat aquest diumenge una “molt bona” temporada de viatges d’hivern, malgrat els problemes amb la boira el desembre i el gener. “Hem tingut unes deu mil arribades, segons les expectatives, i l’experiència amb l’aeroport millora cada any. Les primeres setmanes vam tenir boira, però el pla de desviacions d’Aeroports és molt complet i ha funcionat perfectament, sense impacte en els clients,” va assenyalar Ian Archer, responsable de Neilson a Andorra.

La companyia ha traslladat a uns 500 passatgers menys que l’any passat (sense restar els vols desviats a Reus per la boira), com a conseqüència del canvi al calendari en retardar-se la Setmana Santa, cosa que resulta perjudicial per al mercat britànic.

Archer va destacar el bon servei de terra que ofereix Alguaire, amb un temps des de l’arribada de l’avió de 220 passatgers fins la sortida dels autocars per anar a esquiar d’entre 30 i 35 minuts, el que el converteix en un “dels aeroports d’esquí més ràpids”.

La companyia preveu incrementar la capacitat el proper any entre un 10 i un 12%, fins les 11.200 persones, i canviar un dels aeroports de procedència, el de Birmingham, pel d’East Midlans. Es mantindran els vols a Gatwick i Manchester, i la destinació dels passatgers a Andorra.

Continuen creixent els esquiadors que van a Baqueira, però encara són una part molt petita del total, uns 250 aquesta temporada. Andorra és una destinació més familiar i coneguda per als anglesos i també té més capacitat, mentre que Baqueira ho veuen més com una estació per a esquiadors més experts i surt més cara.

Respecte a la possibilitat de volar a l’aeroport de La Seu d’Urgell, Archer va apuntar que ara per ara no està previst, però que segueixen en converses amb la Generalitat i que quan tingui els sistemes necessaris serà una possibilitat viable.

Aquest diumenge han passat per Alguaire 440 passatgers amb destinació a Gatwick i Manchester. Neilson reprendrà els vols de la temporada d’esquí el 21 de desembre. Encara té dos anys més de contracte amb la Generalitat. Ara, Alguaire queda sol amb els vols d’Air Nostrum a Mallorca, mentre que el juliol i l’agost s’incorporaran també les destinacions d’Eivissa i Menorca.

tracking