SEGRE

TRIBUNALS

La jutge decreta presó sense fiança per al parricida de Bellvís, que es nega a declarar

Acusat dels delictes d’homicidi consumat, temptativa d’homicidi i lesions || El forense que va explorar Marc Navarro Sancho, de 22 anys, recomana que sigui sotmès a tractament psiquiàtric

El cotxe policial que va traslladar el jove fins als jutjats de Balaguer.

El cotxe policial que va traslladar el jove fins als jutjats de Balaguer.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marc Navarro Sancho, el jove de 22 anys de Bellvís que divendres passat va matar la mare i va ferir el seu germà petit, ha passat la primera nit a la presó de Ponent després que la titular del jutjat d’Instrucció número 1 de Balaguer decretés aquest dilluns al migdia l’ingrés preventiu a presó sense fiança acusat dels delictes d’homicidi consumat, temptativa d’homicidi i lesions. El jove, com ja va fer a la comissaria dels Mossos d’Esquadra, es va negar a declarar durant les prop de dos hores que va estar al jutjat de Balaguer, segons van informar fonts properes al cas.

Prèviament, va ser sotmès a un reconeixement mèdic per part d’un forense de l’Institut de Medicina Legal, que va recomanar que el jove segueixi amb el tractament psiquiàtric que va abandonar fa poc i que està motivat pel consum de substàncies estupefaents. No es descarta que pugui acabar sent traslladat de la presó de Lleida a la de Brians, que compta amb una unitat psiquiàtrica específica, segons van informar aquestes mateixes fonts.

La jutge va prendre declaració al pare, que va anar-hi amb el fill petit, també víctima de l’atac

Una hora abans de l’arribada del parricida als jutjats de la capital de la Noguera, cap a les 11.25 hores, també van acudir-hi el seu pare i el seu germà petit, de 16 anys, al rostre del qual encara es podien apreciar les ferides patides a causa de l’agressió. El progenitor va declarar davant de la titular del jutjat d’Instrucció número 1 de Balaguer.

D’altra banda, la investigació policial està pràcticament tancada, després de prendre declaració als familiars i recuperar l’arma homicida (un ganivet). Antonieta Sancho, de 49 anys i que era professora a la localitat de Bell-lloc, va morir divendres a la nit després que el seu fill l’apunyalés al coll. Va patir un tall letal que li va causar la mort en qüestió de segons. El succés va tenir lloc al domicili familiar, al carrer Major. El germà petit de l’agressor també va resultar ferit després de forcejar amb l’autor dels fets, que va fugir i va ser detingut minuts després pels Mossos d’Esquadra a la plaça de l’Església.

El jove tenia antecedents policials per violència en l’àmbit familiar i els problemes amb ell eren habituals des de fa anys, segons van donar a conèixer fonts properes al cas.

Les claus

  • Presó sense fiança. La jutge del cas va decretar presó provisional comunicada sense fiança per a Marc Navarro Sancho. La causa està oberta pels delictes d’homicidi consumat, temptativa d’homicidi i lesions.
  • Reconeixement mèdic. El forense de l’Institut de Medicina Legal que el va examinar aquest dilluns va recomanar que segueixi el tractament psiquiàtric que, pel que sembla, va abandonar fa uns mesos.
  • Presó de Ponent. El jove parricida va ingressar al Centre Penitenciari de Ponent, a Lleida, però no es descarta que pugui acabar sent traslladat a Brians, que compta amb una unitat de psiquiatria. 
tracking