SEGRE

INFRAESTRUCTURES FERROVIÀRIES

Lleida demana al ministre prioritat per al Corredor i l'enllaç de Lleida

Reñé, a la Taula del Corredor Mediterrani, on també remarca el potencial logístic de Ponent || Sol·licita a Foment celeritat en les obres de l’autovia A-14

Joan Reñé, durant la seua intervenció a la Taula del Corredor Mediterrani, a Madrid.

Joan Reñé, durant la seua intervenció a la Taula del Corredor Mediterrani, a Madrid.DIPUTACIÓ DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El president de la Diputació, Joan Reñé, va destacar aquest dilluns a Madrid davant del ministre de Foment, Íñigo de la Serna, la urgència perquè el Corredor Mediterrani sigui una realitat immediata i perquè es garanteixi la connexió amb l’ample internacional entre Tarragona, Lleida i Saragossa. Ho va reclamar a la Taula del Corredor a Madrid, on Reñé va demanar més celeritat en aquesta infraestructura i va defensar les potencialitats logístiques de les comarques lleidatanes. Així mateix, va manifestar el suport de les quatre diputacions catalanes a la petició del Govern de la Generalitat d’establir un calendari d’execució clar, previsible i avaluable. “És important i imprescindible la connexió entre Tarragona, Reus, Lleida i Saragossa amb un ample de via internacional per garantir que el tràfic de mercaderies sigui l’adequat per al desenvolupament i el creixement del sector agroalimentari de Lleida”, va dir. Així mateix, va explicar que Lleida és una ciutat molt ben situada, perquè es troba en un punt estratègic d’unió dels eixos del Mediterrani i l’Atlàntic.

Reñé va aprofitar per demanar a De la Serna una trobada per avaluar el ritme d’actuacions a l’N-230 i celeritat a les obres de la futura autovia A-14. Per la seua part, el ministre de Foment va insistir que el Corredor és “una prioritat política, econòmica i social” del seu Executiu, i va destacar “l’esforç” que està portant a terme. El ministre es va comprometre a executar les obres i va dir que els retards han estat conseqüència de la “falta de capacitat administrativa”. El conseller de Territori, Josep Rull, i el d’Empresa, Jordi Baiget, també van reclamar un calendari “clar”.

Les frases

  • «És vital connectar amb Tarragona per al creixement del sector agroalimentari» Joan Reñé, president de la Diputació.
  • «El Corredor és una prioritat política, social i econòmica de l’Executiu» Íñigo de la Serna, ministre de Foment.
tracking