SEGRE

Lleida dobla les intervencions de divises el 2016

Les operacions per tabac de contraban baixen un 9%

Imatge d'arxiu de la duana de la Farga de Moles, a l'Alt Urgell.

Lleida dobla les intervencions de divises el 2016Segre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El balanç presentat aquest dimarts per la subdelegació del Govern a Lleida indica que al 2016 es van doblar pràcticament les deteccions de contraban de divises a la duana de la Farga de Moles, a l'Alt Urgell, on es van fer 183 actuacions, enfront les 99 de l’any anterior. Així, es van decomissar 2,8 milions d’euros que es volien introduir des d’Andorra. Una de les intervencions més destacades és la d’un viatger en autobús que duia més de 160.000 euros amagats en un doble folre de la jaqueta.

Pel que fa a les actuacions contra el tabac il·legal, s’han desarticulat cinc grups organitzats amb 30 detinguts en 179 intervencions, algunes d’elles a l’aeroport d’Alguaire, tot i que les més rellevants continuen sent a la zona fronterera. Entre aquestes, una a Coll de Nargó amb cinc detinguts al febrer amb 4.900 paquets valorats en 200.00 euros, o a Valls de Valira, amb 20.000 paquets amagats en una caravana.

Les entrades de tabac pel Principat, però, van en descens perquè els contrabandistes troben vies mes rentables per a moure majors volums de tabac.

El tabac intervingut durant l’últim any ha disminuït en un 9%, mes de 215.000 paquets per valor de gairebé un milió d’euros.

tracking