SEGRE

INSTAL·LACIONS

Peramola apuntala el consistori al cedir el terreny on està construït

L’edifici, aixecat fa 18 anys, és segur encara que són necessàries obres d’urgència

Les instal·lacions de l’ajuntament de Peramola.

Les instal·lacions de l’ajuntament de Peramola.ALEIX ORRIT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Problemes amb el terreny sobre el qual està edificat l’ajuntament de Peramola han obligat el consistori a apuntalar l’edifici, construït fa 18 anys. Un estudi geotècnic encarregat pels tècnics municipals revela que l’equipament va ser aixecat sobre una placa de terra argilenca. Els successius moviments de terra de la zona han provocat desperfectes a l’edifici al cedir un dels pilars sobre els quals s’aixeca l’estructura, a la cara nord-oest.

Segons detalla l’estudi, l’edifici va ser construït sobre una capa de 20 centímetres de formigó sobre una placa de terra argilenca. El principal problema, continua, és que un dels pilars sobrepassa el formigó i es recolza directament en l’argila, per la qual cosa va cedint. Des de l’ajuntament asseguren que, inicialment, van atribuir el moviment del pilar “a la pluja o filtracions subterrànies” però que, una vegada fet l’estudi, han constatat la gravetat del problema. La solució passa per injectar resina per augmentar la resistència del terreny o substituir el pilar afectat per un de ferro col·locat a uns 7 metres de profunditat, on calculen que hi ha la capa més rocosa i resistent del subsòl. El cost gira entorn dels 30.000 euros i demanaran ajuda al Govern o a la Diputació per fer front a aquesta actuació “d’urgència”, segons l’alcaldessa, Gemma Orrit.

A més d’apuntalar la zona del pilar, s’ha hagut de restringir l’accés exterior directe a la sala polivalent a la planta subterrània de l’edifici. La gent que utilitza la sala ha d’accedir ara per la porta principal i utilitzar unes escales interiors. La resta de l’activitat municipal no s’ha vist alterada. Segons Orrit, “encara que les obres són necessàries, ens han assegurat que podem continuar treballant amb tranquil·litat”.

tracking