SEGRE

INCENDIS

El foc calcina més de 468 hectàrees forestals en tres mesos a Lleida

El més virulent es va registrar a Garòs, Naut Aran, el gener passat.

El més virulent es va registrar a Garòs, Naut Aran, el gener passat.TATXO BENET

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els incendis han arrasat més de 468 hectàrees de vegetació forestal entre els mesos de gener i març d’aquest any a les comarques lleidatanes. Segons el balanç fet públic ahir pels Agents Rurals, en el primer trimestre del 2017 s’han comptabilitzat dinou focs que han afectat boscos, matolls o pastures a la província de Lleida. Més del 90% de la vegetació forestal afectada en el conjunt de Catalunya es concentra en territori lleidatà.

En concret, els incendis s’han registrat a set comarques de Lleida. Encara que el Segrià és la que més nombre d’incendis ha tingut durant els tres primers mesos, amb un total de 8 i 8,4 hectàrees cremades, és la Val d’Aran la que més afectació registra, ja que només un incendi va arrasar 430 hectàrees forestals. Aquest foc es va produir el passat 8 de gener, a la zona d’alta muntanya de Garòs, al terme municial de Naut Aran.

L’Alta Ribagorça és la tercera comarca de Lleida més afectada pels incendis forestals, amb 25,6 hectàrees cremades en tres focs entre el gener i el març.

Segons el balanç publicat pels Agents Rurals, en el primer trimestre s’han comptabilitzat 81 incendis a tot Catalunya que han afectat més de 517 hectàrees, majoritàriament vegetació i pastures.

tracking