SEGRE

IMMOBLES

Exempleats de Masia Salat, sense cobrar a l'any de tancar el restaurant

Els jutjats han dictat sentències que obliguen a pagar als qui van treballar al complex || L’hotel segueix en tràmits per a l’habilitació d’una residència

La barra del restaurant de Masia Salat, en estat d’abandó total, fotografiada fa uns dies.

La barra del restaurant de Masia Salat, en estat d’abandó total, fotografiada fa uns dies.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un any després que la quinzena de treballadors del restaurant Masia Salat de les Borges Blanques (ara tancat i en mans del BBVA) es tanquessin per exigir el pagament dels salaris després que la firma gestora (La Estrella de Teià) abaixés les persianes pels innombrables deutes sense previ avís, encara segueixen sense cobrar les indemnitzacions. El 9 d’abril del 2016, CCOO va cursar la denúncia davant de Treball contra el titular i la gestora de l’establiment i, dies després, es va procedir a l’acomiadament. Els jutjats socials de Lleida han dictat des de la tardor passada nombroses sentències que obliguen a indemnitzar aquests antics treballadors de Masia Salat, les últimes, del mes de desembre passat, i declaren els acomiadaments improcedents o nuls, o bé donen per extingida la relació laboral amb l’empresa. Els imports de les indemnitzacions van des d’una mica més dels 2.000 euros als més de 5.000 a què se sumen, en alguns casos, salaris de tramitació i costos judicials.

Segons alguns afectats, la situació per la qual travessen molts exempleats és precària, ja que no han aconseguit una nova feina i s’espera que Fogasa (Fons de Garantia Salarial) faci efectius els pagaments després que les sentències siguin fermes des de fa tres o quatre mesos.

Els extreballadors expliquen que no troben feina i que esperen que es facin efectius els pagaments

Val a recordar que una vintena d’empresaris, comerciants, industrials i particulars de les Borges van comprar l’hotel Masia Salat per instal·lar-hi una residència per a la tercera edat. La intenció és crear una societat participativa en la qual tots els ciutadans, tant de la capital com de les Garrigues, puguin ser-ne socis.

L’hotel va passar a mans del BBVA el 2014 per impagaments dels antics propietaris, la família Riera, i l’entitat bancària el va treure a la venda per 1,3 milions després de condicionar la infraestructura.

tracking