SEGRE

SERVEIS COMUNS

Tretze alcaldes del Segrià demanen un nou estudi de recollida de residus

Rebutgen firmar un conveni de delegació al consell sense conèixer-ne els costos

Imatge d’arxiu de l’abocador de Montoliu.

Imatge d’arxiu de l’abocador de Montoliu.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Tretze alcaldes de municipis del Segrià van acordar en una reunió divendres passat encarregar el seu propi estudi sobre la recollida de residus mitjançant el sistema d’illes de contenidors, que duran a terme al marge del mètode porta a porta que promou el consell comarcal, al qual s’acolliran 23 ajuntaments. Aquests tretze alcaldes havien rebut del consell fa una mica més d’un mes una proposta de conveni de delegació a la corporació comarcal de la recollida d’escombraries mitjançant el sistema de contenidors, però van considerar insuficient l’esborrany ja que, entre altres omissions, no detallava el cost del servei, que temen que multipliqui l’actual. Els alcaldes no han firmat el conveni a l’espera de conèixer-ne detalls i costos.

Fonts coneixedores de la reunió, que es va fer al consell comarcal sense la presència de la presidenta, María José Invernón, van explicar que hauran d’encarregar un estudi tècnic i una memòria econòmica. Les mateixes fonts van assenyalar que el projecte que derivi de l’estudi encarregat s’integrarà amb tota seguretat a l’expedient global per encarregar la recollida de residus de la comarca, de manera que un mateix servei cobrirà el porta a porta i el sistema d’illa.

La presidenta del consell va assenyalar que “si hi ha algun servei que es pugui mancomunar, es farà” i va obrir la possibilitat que això ocorri en qüestions com la recollida de voluminosos, entre d’altres.

Horaris, calendari i càrrega lateral o bilateral, algunes claus Els 13 ajuntaments que han encarregat un estudi són Aitona, Albatàrrec, Alpicat, Alfés, Alcanó, Alcoletge, Benavent, Rosselló, Vilanova de Segrià i de la Barca, Torres de Segre, Torrefarrera i Torre-serona. L’objectiu de l’estudi és valorar la quantia del servei fora de la prestació domiciliària, horaris, dies de recollida, rutes i deixalleries. Una altra de les qüestions és l’ús de camions amb càrrega lateral o bilateral, ja que els primers són més barats però només poden recollir les escombraries ubicades a un costat del carrer.

tracking