SEGRE

PREVISIÓ

El turisme superarà els 35 milions de negoci aquesta Setmana Santa

Previsions del patronat de la Diputació que apunten a una ocupació del 95%

La travessia de Gerri de la Sal, actualment en obres.

La travessia de Gerri de la Sal, actualment en obres.

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les comarques de Lleida preveuen generar aquesta Setmana Santa un volum de negoci superior als 35 milions d’euros del 2016 i arribar als 80.000 turistes, segons les primeres estimacions del Patronat de Turisme de la Diputació. La data tardana de Setmana Santa i la coincidència amb la primavera i el bon estat de les pistes d’esquí fan preveure que els resultats seran “molt bons i superiors a l’any passat”, quan es va arribar a aquestes xifres i amb prop de 5.000 turistes menys, va explicar el director del Patronat, Juli Alegre. Entre avui i Dilluns de Pasqua, el Patronat preveu una ocupació total en turisme rural; del 95% en hotels a prop de les estacions d’esquí, de fins al 100% en bungalous i una bona afluència a les segones residències. En turisme actiu també es preveu una demanda del 80% dels serveis. Aquests dies es calcula que hi haurà 200.000 pernoctacions.

D’altra banda, els operaris de les obres de millora de la carretera N-260 al seu pas per Gerri de la Sal van retirar aquest dimecres els semàfors que han regulat el pas dels vehicles pel tram urbà de la localitat a causa de les obres d’eixamplament de l’esmentada carretera.

Coincidint amb la retirada dels semàfors, a l’entrada i la sortida de la localitat, s’estrenarà el nou sortint i s’evitaran d’aquesta manera les cues que s’hi generaven en caps de setmana de molta afluència turística i en aquest pont de Setmana Santa que s’inicia avui.

Les agències de viatges, amb un 12% més de vendes per Setmana Santa Les agències de viatges han registrat un increment d’entre un 10 i un 12% en les vendes d’aquesta Setmana Santa, unes xifres que, segons el director general d’Iltrida Viajes, Celestino Roca, “són semblants a les que hi havia abans de la crisi”. Roca també va explicar que s’ha notat una disminució de les vendes online i que “la gent busca tenir vacances assegurades amb algú que se’n responsabilitzi” davant dels problemes que puguin aparèixer. Segons Roca, per Setmana Santa la gent busca viatjar a prop de casa perquè tenen pocs dies de vacances i, per aquesta raó, les destinacions més sol·licitades són la Costa Daurada (Salou i Cambrils), la Costa Brava i la Costa dels Tarongers (Castelló), a banda de les grans capitals europees, com París, Londres o Roma, i també ciutats espanyoles com Madrid, Bilbao, Sevilla o Màlaga.

tracking