SEGRE

SUCCESSOS

Investigats dos menors del Pla per difondre la foto eròtica d'una jove

La imatge es va distribuir a través d’un perfil fals a Facebook || La denunciant assegura que la va enviar a un d’ells perquè li va fer xantatge sexual

Imatge d’arxiu de la comissaria de Mossos de Mollerussa.

Imatge d’arxiu de la comissaria de Mossos de Mollerussa.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Fiscalia de Menors de Lleida investiga si dos adolescents del Pla d’Urgell, de 14 i 15 anys i que són cosins, són els autors de la difusió de la imatge eròtica d’una jove de la qual van ser companys d’institut després que un d’ells l’hagués obtingut al fer-li suposadament un xantatge per mantenir-hi relacions sexuals. Aquest jove és ara investigat pels delictes de coaccions i revelació de secrets, mentre que l’altre ho és només pel segon.

La noia, que ja és major d’edat encara que quan es va fer la foto era menor, va denunciar el cas fa una setmana davant dels Mossos d’Esquadra després de tenir coneixement que algú havia creat un fals perfil de Facebook al seu nom amb una foto en la qual apareixia nua. La jove va declarar als investigadors i aquest dimecres davant de Fiscalia de Menors que creu que l’autor de la difusió seria el jove a qui va facilitar fa un any diverses fotos a través de WhatsApp després que l’amenacés dient que explicaria als seus companys que havien mantingut relacions sexuals i, que si era necessari, s’inventaria que també les havia mantingut amb altres nois, en el que suposaria un cas de sextorsió. A més, i davant de la seua insistència, va accedir a tenir una relació esporàdica i a facilitar-li més fotos. Quant a l’altre investigat, s’ha de determinar si va ser qui es va apoderar de la imatge i, posteriorment, la va difondre per internet.

Fiscalia de Menors investiga si un d’ells ha extorsionat sexualment la denunciant

Tots dos van reconèixer en seu policial que van tenir la fotografia al seu mòbil però van negar que la publiquessin a internet o haver creat el perfil de Facebook. Un d’ells també va declarar aquest dimecres a la Fiscalia i va assegurar que no és l’autor del perfil de la xarxa social, que no conserva la imatge i que desconeix si la denunciant ha tingut altres relacions.

Així mateix, va afirmar que el seu cosí li va agafar el mòbil mesos enrere i que va poder enviar-se la foto de la noia. La instrucció es troba en una fase inicial i no es descarta que hi hagi més investigats.

Els Mossos reben a l’any una dotzena de denúncies per ‘sextorsió’ Els delictes a través de les xarxes socials i els dispositius mòbils s’han disparat en els últims temps, arribant a superar en alguns àmbits els que es produeixen de forma presencial. Les estafes copen aquest tipus de delinqüència, mentre que augmenten els casos d’assetjament i extorsió sexual (sextorsió). En l’actualitat, els Mossos d’Esquadra registren un degoteig de denúncies per delictes que fins ara quedaven a l’ombra, com la sextorsió, amb més d’una dotzena de denúncies en un any a les comarques de Ponent. En aquest apartat també s’inclou l’assetjament a través de les xarxes socials, anomenat stalking. Els Mossos alerten de l’elevada xifra negra, ja que moltes víctimes no denuncien per la vergonya que suposa per a elles haver estat traïda la seua vida més íntima

tracking