SEGRE

BALANÇ

L'esquí encara amb 250 km de pistes el final de campanya

Les estacions acumulen gairebé dos metres als cims i tenen les instal·lacions a punt || Totes tancaran el dilluns de Pasqua

Les instal·lacions de Boí Taüll, a l’Alta Ribagorça.

Les instal·lacions de Boí Taüll, a l’Alta Ribagorça.E.A.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les pistes d’esquí de Lleida aborden l’últim cap de setmana de la temporada amb prou neu i un bon nombre de quilòmetres esquiables a pesar de les dates tardanes de Setmana Santa (la passada campanya va acabar al març). Encara que la qualitat de la neu és pròpia de l’inici de la primavera, a Baqueira encara hi ha 156 quilòmetres per a la pràctica de l’esport blanc, 45 a Boí, 25 a Espot i 26,7 de Port Ainé. S’ha de recordar que Port del Comte va tancar la setmana passada i Tavascan manté obert el recinte d’esquí de fons. Les pistes de nòrdic tenen les instal·lacions en funcionament per a usos turístics, a excepció de Tuixent-la Vansa, que té 22 quilòmetres de circuits marcats. Gairebé totes les pistes i remuntadors es mantenen en funcionament en aquests complexos.

A les cotes altes encara s’acumulen quasi dos metres de gruix de neu. Totes aquestes circumstàncies fan que aficionats s’hagin decantat per la muntanya per fer les últimes baixades de l’any abans que les estacions tanquin el dilluns 17. Molts hotels de la Val d’Aran, el complex del Pla de l’Ermita, a l’Alta Ribagorça, i els establiments del Pallars Sobirà compten amb una molt bona ocupació. Aquest bon final de temporada permet que les pistes d’esquí es recuperin d’un mal inici de campanya, ja que les nevades van arribar tard. La sequera de l’hivern va obligar fins i tot a transportar la neu amb camions i helicòpters fins als cims aranesos. D’altres van haver d’esperar les precipitacions de finals del mes de gener per reconduir la campanya. Malgrat tot, els mesos de febrer i març han estat excepcionals, per la qual cosa tot fa pensar que la temporada, que al principi es va veure amenaçada, hagi canviat de signe i els resultats siguin més que òptims.

tracking