SEGRE

FAUNA

La Generalitat dóna per acabada la reintroducció d'óssos al Pirineu

Descarta més alliberaments després del de Goiat l’any passat al Sobirà || Tampoc deixarà anar més mostres de voltor negre al considerar que la població és viable

Pyros, al març a Vielha.

Pyros, al març a Vielha.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Generalitat descarta nous alliberaments tant d’óssos com de voltors al Pirineu, ja que considera que els programes de reintroducció per a la recuperació de l’espècie han sigut un èxit i no requeriran més aportacions des de Catalunya. El cap del Servei de Fauna i Flora de la conselleria de Territori, Ricard Casanovas, va manifestar en declaracions a Catalunya Ràdio que aquestes espècies han arribat a uns nivells de població que permeten que es desenvolupin per si mateixos. En el cas de l’ós, va afegir, la xifra actual és òptima a Catalunya però no assoleix el nivell de mínima viabilitat en el conjunt del Pirineu.

Malgrat tot, va descartar que la Generalitat alliberi un nou exemplar després del de l’any passat del mascle Goiat al Pallars Sobirà.

De moment, hi ha confirmats 40 exemplars d’ós al Pirineu, a l’espera de conèixer-se el nombre de cries nascudes després d’aquesta última hibernació. Aquests exemplars ocupen un espai d’uns 5.000 quilòmetres entre Lleida, Osca, França i Andorra, encara que la majoria són entre Aran i el Pallars.

Pel que fa al voltor negre, la Generalitat considera que el passat 2016 va ser òptim en qüestió de reproduccions, amb sis noves cries (el màxim nombre de naixements aconseguit en llibertat) i que la població en aquest cas sí que és viable sense necessitat de noves reintroduccions.

tracking