SEGRE

MUNICIPIS PATRIMONI

Bellpuig convertirà l’escorxador en un museu de la Processó dels Dolors

Tindrà una part dedicada a personatges il·lustres del municipi i a la impremta

Les instal·lacions de l’escorxador de Bellpuig.

Les instal·lacions de l’escorxador de Bellpuig.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Bellpuig iniciarà en les pròximes setmanes la reforma de l’antic escorxador municipal per convertir-lo en el Museu de la Processó dels Dolors, una de les tradicions més emblemàtiques del municipi, i d’alguns dels seus personatges il·lustres, com el periodista i escriptor Valeri Serra i Boldú; Domènec Calaf, informàtic que regentava una rellotgeria, i el fotògraf Eudald Boleda. Està previst dedicar un espai a la impremta, ja que a Bellpuig n’hi ha una en funcionament des de fa més de cent anys. L’alcalde, Salvador Bonjoch, va explicar que “l’objectiu és disposar d’un nou atractiu turístic per donar a conèixer la nostra història”.

La primera actuació preveu reformar una part de l’antic escorxador per ubicar-hi els diferents passos de la Processó dels Dolors, elements dels Armats i vestimentes de les vestes, els caputxins i les blanques, entre d’altres. Hi haurà un espai amb projeccions de la processó perquè els visitants puguin fer-se una idea del que és la festa, segons Bonjoch. Costarà uns 70.000 euros, que es finançaran entre la Diputació, amb un Leader o recursos propis.

La Congregació dels Dolors va valorar positivament la iniciativa, ja que permetrà tenir tot el material en un mateix espai. En una segona fase, està previst remodelar la resta de l’escorxador per crear l’Espai Escorxador de Bellpuig, per tal de donar a conèixer el llegat que han deixat alguns dels personatges il·lustres de la localitat.

El mateix espai ja va acollir l’any 2007 l’Institut Tècnic del Motor? S’ha de recordar que l’any 2007 ja es va reformar una part de les dependències de l’antic escorxador municipal, que va acollir l’Institut Tècnic del Motor, el qual va ser impulsat per l’escola Monlau Competició amb el suport del consistori. La iniciativa no va durar i l’espai va tornar a tancar al cap de pocs anys. És precisament a la part de l’antic escorxador que va acollir aquest Institut Tècnic del Motor on està previst instal·lar el nou museu de la Processó dels Dolors, i l’ajuntament està catalogant l’arxiu fotogràfic d’Eudald Boleda.

tracking