SEGRE

OPERACIÓ TORNADA

Mor un veí de Vielha al xocar dos cotxes a la polèmica carretera N-230 a Viacamp

La víctima mortal tenia 41 anys i en el sinistre van resultar ferides 4 persones més

Estat en què va quedar un dels dos vehicles implicats en el xoc frontal de l’N-230.

Estat en què va quedar un dels dos vehicles implicats en el xoc frontal de l’N-230.BOMBEROS RIBAGORZA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les carreteres de Ponent van registrar aquest dilluns diversos incidents per l’operació tornada de Setmana Santa. El succés més greu va ser l’accident que es va produir a l’N-230 al seu pas per la Ribagorça aragonesa, en el qual va morir un veí de Vielha de 41 anys. També hi va haver retencions de fins a dotze quilòmetres a l’autovia A-2 al seu pas per l’Urgell.

Una col·lisió frontal que va obligar a tallar durant dos hores aquest dilluns al matí la carretera N-230 al seu pas per Viacamp (Ribagorça aragonesa), en què va morir un veí de Vielha de 41 anys i quatre persones més van resultar ferides greus, va ser la nota negra de l’operació tornada de Setmana Santa a les carreteres de Ponent. L’accident, l’enèsim d’aquestes característiques que es registra en aquesta via que uneix el pla de Lleida amb la Val d’Aran, es va produir cap a les 10.30 hores a l’altura del quilòmetre 77,8, entre Viacamp i Pont de Montanyana.

L’aparatós sinistre mortal va obligar a tallar la via, que va registrar cues de fins a set quilòmetres

Per causes desconegudes i que s’investiguen, dos turismes van col·lidir frontalment. Un dels conductors, Iñaki Romero, un veí de Vielha de 41 anys natural de Sant Sebastià, va morir pràcticament en l’acte mentre que l’acompanyant, una veïna de Guipuzkoa de 62 anys, va resultar ferida molt greu i va ser evacuada en helicòpter a un hospital de Saragossa. A l’altre cotxe viatjaven tres persones, un veí de Saragossa de 53 anys, una jove de 17 d’aquesta ciutat i una dona d’Amposta de 59, que també van resultar ferits, va informar la Guàrdia Civil d’Osca. El sinistre va obligar a tallar la circulació, fet que va provocar retencions de fins a set quilòmetres.

A les 12.30 hores, la Guàrdia Civil va obrir un dels carrils i va donar pas alternatiu. A les 13.30 hores es va obrir l’altre carril i la situació es va normalitzar. Fins al lloc es van desplaçar bombers del parc de Benavarri, patrulles de la Guàrdia Civil, un helicòpter del 112 i diverses ambulàncies.

L’autovia al seu pas per la província va arribar a registrar congestió en un tram d’uns 30 quilòmetres

Alcaldes dels municipis de Lleida i Osca pels quals discorre la carretera N-230 i les respectives diputacions van exigir a finals de l’any passat al ministeri de Foment un tercer carril en trams de muntanya de l’N-230 per millorar la seguretat i un impuls per a tota l’A-14, des de Lleida fins a Sopeira.

Cues de fins a 12 quilòmetres i retencions de 30 a l’autovia A-2

L’autovia A-2 al seu pas per Ponent va arribar a registrar aquest dilluns a la tarda cues de fins a dotze quilòmetres i congestió en un tram de trenta quilòmetres en direcció a Barcelona. Les cues es van formar per dos accidents i a causa de la gran afluència de vehicles que tornaven a l’àrea metropolitana de la capital. El primer dels sinistres, d’escassa gravetat i que va tenir lloc cap a les 16.00 hores a l’altura de Tàrrega, va provocar cues de dotze quilòmetres entre la capital de l’Urgell i Castellnou de Seana, segons va informar el Servei Català de Trànsit (SCT). Així mateix, prop de dos hores després, es va produir una altra col·lisió entre tres vehicles dins de la mateixa retenció a l’altura de Vilagrassa, generant congestions fins a Lleida, en un tram de trenta quilòmetres. A conseqüència d’aquest accident, també hi va haver circulació molt intensa per l’interior de Tàrrega. L’autovia A-2 ha estat aquesta Setmana Santa la carretera de les comarques de Lleida que han registrat més complicacions. Així, per exemple, dimecres passat, la bolcada d’un camió a Sidamon va obligar a tallar sis hores la circulació en direcció a Lleida i hi va haver retencions de fins a deu quilòmetres. Al migdia es van registrar prop de cinc quilòmetres de retencions a la C-14 al seu pas per Ponts. D’altra banda, una persona va resultar ferida quan el vehicle en el qual viatjava va sortir de la via a la C-26 al seu pas per la Sentiu. A Catalunya no es va registrar cap víctima.

Creix el nombre de víctimes per primera vegada a Lleida des del 2013  Un total de 12 persones han mort aquest any en accidents de trànsit a les comarques de Lleida, sense comptar al veí de Vielha que va morir aquest dilluns, al tractar-se d’un accident es va registrar a la part aragonesa de l’N-230. Aquesta dotzena de víctimes representa la xifra més alta de l’últim lustre. El 2016, fins al 17 d’abril, havien mort 10 persones. El 2015 i el 2014 es van comptabilitzar vuit morts en aquest període i el 2013 van ser 10. Cal remuntar- se al 2012, quan a 17 d’abril havien mort 21 persones. L’operació Setmana Santa d’aquest any s’ha saldat sense morts a les carreteres catalanes.

Estat en què va quedar un dels dos vehicles implicats en el xoc frontal de l’N-230.

Estat en què va quedar un dels dos vehicles implicats en el xoc frontal de l’N-230.BOMBEROS RIBAGORZA

Estat en què va quedar un dels dos vehicles implicats en el xoc frontal de l’N-230.

Estat en què va quedar un dels dos vehicles implicats en el xoc frontal de l’N-230.BOMBEROS RIBAGORZA

tracking