SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnat a nou anys per intentar matar a ganivetades la seua exdona a Almacelles

L’Audiència Provincial imposa a l’agressor sis anys més de llibertat vigilada || L’home va esperar la dona al portal de casa per agredir-la per sorpresa i ho va presenciar la filla de tots dos

El condemnat, durant el judici que es va celebrar l’1 de febrer passat a l’Audiència Provincial de Lleida.

El condemnat, durant el judici que es va celebrar l’1 de febrer passat a l’Audiència Provincial de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència Provincial de Lleida ha condemnat a nou anys i mig de presó David Soriano, l’home de 38 anys que el setembre del 2015 va atacar amb un ganivet la seua exparella en un portal d’Almacelles i la va ferir greument. El tribunal li imposa un pena de nou anys per un delicte d’assassinat en grau de temptativa i sis mesos més de presó per un delicte de trencament de condemna. Així mateix, l’agressor, que va ser empresonat després dels fets, haurà de complir sis anys més de llibertat vigilada, no podrà atansar-se a la víctima a menys de 150 metres ni comunicar-se amb ella per un període d’uns altres deu anys i l’haurà d’indemnitzar amb 30.000 euros.

El tribunal ha aplicat els atenuants de reparació del dany i de consum de substàncies estupefaents

El judici es va celebrar l’1 de febrer passat i les parts van acordar sol·licitar una sentència en aquests termes, en què es van aplicar els atenuants de reparació del dany (abans del judici ja havia pagat 1.000 euros en concepte d’indemnització) i de consum de substàncies estupefaents (va donar positiu en drogues). L’agressió es va produir a primera hora del matí a l’habitatge de la dona, amb la qual havia mantingut una relació durant quinze anys i tenen dos fills en comú. L’agressor la va esperar al portal, la va atacar sorprenentment i li va fer talls al coll i l’abdomen. Portava un ganivet de 21 centímetres de fulla. “Vaig començar a defensar-me amb les mans i a puntades de peu. Li deia que pensés qui cuidaria dels nens”, va dir la víctima a la vista oral. També va afegir que la seua filla de 14 anys, que era a casa amb el seu altre fill, va sentir els crits i va baixar al portal, moment en què va veure l’agressió i va alertar el 112. L’home va fugir. Va ser detingut set hores després quan els Mossos el van trobar amagat en un edifici deshabitat.

La víctima va ser evacuada a l’hospital Arnau de Vilanova, on va estar ingressada durant una setmana i posteriorment va estar tres mesos de baixa per recuperar-se de les ferides.

Va atacar la víctima tot i tenir en vigor una ordre d’allunyament L’acusat ja havia estat condemnat el gener del 2015 com a autor d’un delicte d’amenaces en l’àmbit familiar. Concretament, se li va imposar una pena que consistia en una prohibició d’aproximació a menys de 200 metres a la seua exdona, així com del domicili, durant dos anys i mig que es va fer efectiva aquell mateix mes i que finalitzava el 6 de setembre d’aquest any. L’home va assegurar durant el judici que era conscient que quan va atacar la dona violava l’ordre. El condemnat està empresonat des del 13 de setembre del 2015, per la qual cosa ja ha complert més d’un any i mig dels nou i mig als quals ha estat condemnat. La sentència ja és ferma perquè les parts van anunciar la seua voluntat de no recórrer- la davant del Tribunal Suprem.

tracking