SEGRE

infraestructures

El túnel de Tres Ponts costarà 51 milions i el 50% es pagarà el 2021

Requerirà una inversió superior als 48 milions que la Generalitat estudiava a començaments d’any

Xarxes per evitar la caiguda de roques instal·lades a la C-14 entre Organyà i Montant de Tost.

El túnel de Tres Ponts costarà 51 milions i el 50% es pagarà el 2021C. Sans

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat valora en 51 milions la inversió necessària per al túnel de Tres Ponts, a la carretera C-14 entre Organyà i Montant de Tost, durant els propers cinc anys. Es tracta d’una quantitat superior als 48 milions que el Govern estudiava a començaments d’any per construir aquest pas subterrani d’1,3 quilòmetres i eixamplar la calçada amb murs de contenció i sortints. Així ho ha afirmat el vicepresident i conseller d’Economia, Oriol Junqueras, arran d’una pregunta parlamentària del PSC.

En la seua resposta, Junqueras precisa que l’Executiu català espera pagar la meitat de l’import dels treballs, 25,3 milions, durant l’últim any de les obres, el 2021. Les previsions de la Generalitat tan sols inclouen 3.568 euros per a aquesta actuació el 2017, quan està previst completar l’adjudicació de les obres i iniciar-les a finals d’aquest mateix any. A partir de llavors, està previst que les partides en els pressupostos catalans per al túnel i l’adequació d’aquest tram de la carretera C-14 a l’Alt Urgell augmentin any rere any: per a l’any 2018, el Govern preveu liquidar 2,16 milions; el 2019, uns altres 8,06 milions; i 15,59 milions més l’any 2020. Per a l’any 2021, la inversió s’haurà de completar amb els últims 25,33 milions.

Treballs a l’actual carretera

’altra banda, el departament de Territori i Sostenibilitat prossegueix les obres per evitar despreniments al tram de la carretera C-14 entre Organyà i Montant de Tost, on la caiguda de roques sobre la calçada ha ocasionat diversos accidents en els últims anys. Es tracta d’una actuació per millorar la seguretat del trànsit durant els cinc anys que seran necessaris per completar la construcció del túnel i l’adequació de la via. Aquests treballs estan en procés de licitació i una desena d’empreses opten a adjudicar-se’ls.

tracking