SEGRE

TRIBUNALS

El pare de la Nadia es queda sense advocat

Alberto Martín confirma que només representarà la mare de la petita, Margarita Garau, perquè ella és la que té més possibilitats de recuperar la pàtria potestat

L’advocat Alberto Martín acompanyant Marga Garau a la Seu.

L’advocat Alberto Martín acompanyant Marga Garau a la Seu.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fernando Blanco, el pare de la nena Nadia Nerea, es quedarà provisionalment sense advocat després que Alberto Martín confirmés aquest dimecres que només representarà la mare, Margarita Garau. El lletrat ja va anunciar a començaments d’any aquesta voluntat i aquest dimecres va reiterar que “no és una qüestió de defenses incompatibles, sinó de centrar-nos en els arguments de defensa de la mare, que és la que té més possibilitats de recuperar la pàtria potestat i hem de vetllar pels interessos de la nena”.

Martín també va assegurar que pel que fa a la investigació per estafa amb les donacions, que superaria el milió d’euros, “era Fernando el que manejava els comptes, Margarida no”. L’advocat formalitzarà la renúncia la setmana que ve perquè es faci càrrec del seu procediment un altre lletrat. Fernando Blanco es troba empresonat preventivament al Centre Penitenciari de Ponent des del 9 de desembre de l’any passat, quan el jutge va decretar-li l’ingrés a la presó pel risc de fuga i els seus antecedents.

Margarita Garau va quedar en llibertat amb càrrecs. Tots dos van ser detinguts i imputat per estafa per la recaptació per a finalitats benèfiques per operar la filla malalta quan en realitat servia com a tapadora per portar una vida d’autèntic luxe. Tanmateix, al cap d’un parell de setmanes es va obrir una nova causa pels delictes d’explotació sexual i exhibicionisme i provocació sexual al trobar en una memòria USB que portava Blanco mig centenar de fotografies d’explícit contingut sexual, de les quals una desena eren de Nadia amb només tres anys, com va avançar aquest diari. La resta, uns quaranta arxius, són dels pares mantenint relacions amb la nena a escassos centímetres d’ells. Aquests delictes poden suposar penes de nou anys de presó.

tracking