SEGRE

TECNOLOGIA

La Noguera compra 1.000 braçalets amb QR per controlar els ancians

Comarca pionera a implantar el servei, que fomenta la mobilitat i autonomia de la gent gran || Braçalets amb informació de l’usuari, metges i de la família

Imatge del braçalet, que es podrà llegir des de qualsevol dispositiu ‘smartphone’.

Imatge del braçalet, que es podrà llegir des de qualsevol dispositiu ‘smartphone’.ARIADNA SÁNCHEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell comarcal de la Noguera ha adquirit 1.000 braçalets proveïts amb un codi QR, que entregaran a les persones grans de la comarca per afavorir que puguin sortir al carrer amb més seguretat, contribuir a mantenir-ne l’autonomia personal i facilitar la intervenció immediata davant de situacions d’accidents, desorientació o altres en què els usuaris puguin estar en risc. La iniciativa s’emmarca en el programa assistencial per a col·lectius vulnerables Milpeus de l’ens comarcal, dirigit a majors de 75 anys que viuen sols o conviuen amb altres persones de més de 65 anys, i per als que tenen una discapacitat superior al 65%.

Els braçalets contenen informació de l’usuari, dades de contacte de la família, detalls de la seua salut i facilita la localització immediatament. El servei cobreix la persona usuària en qualsevol lloc, les 24 hores del dia. A través del braçalet amb el codi es podrà escanejar des de qualsevol dispositiu mòbil o tablet, i permet l’accés a un espai personal on es pot identificar ràpidament l’ancià i contactar amb les persones de referència i amb emergències. El director dels serveis socials del consell de la Noguera, Josep Lluís Bonet, va apuntar que aquest servei, que serà gratuït, complementa el de teleassistència a la Noguera, que ja compta amb més de 250 dispositius instal·lats. Així mateix, va destacar que s’ha comptabilitzat aquest col·lectiu de persones de la comarca que viuen soles o conviuen amb altres més grans de 65 anys i el balanç és d’un miler, 513 només a Balaguer. Per aquesta raó, va explicar que el programa estarà a obert per poder adquirir més braçalets i arribar a un nombre més alt d’usuaris.

Per la seua banda, la presidenta de l’ens comarcal, Concepció Cañadell, va apuntar que aquest servei ajudarà la gent gran a tenir més mobilitat i “en certa mesura” estar més segurs. Aquest servei de braçalets es va implantar de forma pionera a Lleida el 2015. Tanmateix, la Noguera és la primera comarca a posar-lo en marxa fora de la capital, segons Cañadell. La responsable de Benestar Social, i vicepresidenta del consell, Maria Antònia Pubill, va assenyalar que ben aviat es presentarà el projecte als usuaris de tota la comarca.

tracking