SEGRE

SALUT INFANTESA

Un nen de Térmens, hospitalitzat a Barcelona per una meningitis

Té tres anys i el seu pronòstic és estable, segons fonts del departament de Salut

Imatge d'arxiu de la localitat de Térmens.

Un nen de Térmens, hospitalitzat a Barcelona per una meningitisSegre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un nen de tres anys de Térmens està ingressat en un hospital de Barcelona per un quadre de meningitis. Segons van informar ahir fonts del departament de Salut de la Generalitat, el petit va anar amb la seua família dimecres passat a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida i va ser traslladat immediatament a un centre sanitari de Barcelona. El nen estava ahir hospitalitzat en situació estable i en planta, sense que fos necessari ingressar-lo a l’UCI.

Segons les mateixes fonts, s’ha iniciat un tractament de quimioprofilaxi, és a dir, un tractament preventiu amb els familiars que han estat en contacte recentment amb el petit, així com també amb els mestres i companys del col·legi del pacient. Els metges estan pendents ara de saber el serogrup de l’agent causant de la meningitis, és a dir, els facultatius coneixen el bacteri (meningococ), però encara no n’han determinat el tipus (B, C...), la qual cosa no podrà saber-se fins d’aquí a uns dies, quan s’hagi fet el cultiu del bacteri.

Familiars, mestres i alumnes del col·legi han començat a prendre un antibiòtic preventiu

L’alarma per altres casos de meningitis en nens va saltar a finals del passat mes de març després de conèixer-se tres casos en menors, dos dels quals van morir. Es tracta d’un nen de tres anys de Girona i una nena de 9 anys de Manresa, que van morir al patir una asèpsia, una infecció a la sang causada pel bacteri meningococ. Un altre nadó de Berga també va ser diagnosticat de meningitis, però va evolucionar de forma favorable. Així mateix, a mitjans d’abril, dos persones usuàries d’un centre ocupacional per a discapacitats intel·lectuals de Barcelona també van morir a causa d’una infecció provocada per una malaltia meningocòcica. Les víctimes eren un home de 39 anys i una dona de 61 anys i més d’una vintena de persones que van estar en contacte amb els dos afectats per la malaltia van rebre el tractament preventiu.

La meningitis és la inflamació del teixit prim que envolta el cervell i la medul·la espinal, anomenada meninge.

tracking