SEGRE

SUCCESSOS ACCIDENTS

Mor un parapentista de Vielha al precipitar-se al coll d'Ares a Àger

David Nart, de 45 anys i experimentat en l’esport, va caure al cap de poc d’enlairar-se || Els sanitaris van fer maniobres de reanimació però no van poder salvar-lo

Vista del lloc de l’accident, poc després de la caiguda mortal.

Vista del lloc de l’accident, poc després de la caiguda mortal.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un veí de Vielha de 45 anys, David Nart, va morir ahir al precipitar-se amb el parapent a prop del coll d’Ares, a Àger, la Noguera, un dels llocs més visitats de Catalunya per practicar aquest esport. Segons els serveis d’emergències, l’accident va tenir lloc cap a les dotze del migdia quan la víctima va perdre el control del parapent i va caure al terra des de diversos metres poc després d’enlairar-se. Fins al lloc es van traslladar un helicòpter medicalitzat i una ambulància del SEM, que van localitzar el parapentista a aproximadament cinquanta metres de la zona on s’havia enlairat. Els sanitaris li van practicar maniobres de reanimació sense èxit i no van poder fer res per salvar-li la vida.

Els Mossos d’Esquadra, que també van anar al lloc de l’accident, han obert una investigació per mirar d’aclarir les causes del sinistre, per la qual cosa han pres declaració a possibles testimonis. D’altra banda, fonts properes a l’entorn de la víctima van assenyalar que el parapentista tenia experiència en aquest esport i la seua mort ha causat una gran commoció a la capital aranesa, ja que era una persona molt coneguda a Vielha.

El passat 8 d’abril, un home de 61 anys va ser evacuat a l’Arnau amb diverses contusions al tenir un accident mentre practicava parapent a Àger. Aquest sinistre es va produir a la zona de les Botigues.

Uns dies abans, un altre home de cinquanta anys també va resultar ferit al caure des de tres metres d’altura quan anava amb parapent a Àger, per la qual cosa va ser evacuat a l’Arnau de Vilanova en estat menys greu. L’últim accident mortal d’aquestes característiques a la zona es va produir l’octubre de l’any passat quan una dona de trenta-vuit anys, i d’origen estranger, es va precipitar amb el parapent a la zona de Sant Alís, a quatre quilòmetres de l’àrea de sortida.

Mor un muntanyenc de Barbastre a Bielsa Un jove de vint-i-cinc anys i veí de Barbastre va morir aquest dijous al quedar atrapat al barranc d’Urdiceto, al terme municipal oscenc de Bielsa. El jove va morir ofegat quan es va veure atrapat en un sifó mentre estava amb un company. Els equips de rescat no van poder fer res per ell.

tracking