SEGRE

TRIBUNALS BANGKOK

Pena de mort per a Artur Segarra per assassinar el veí de l’Albi David Bernat

Podria demanar a la Casa Reial tailandesa que l’hi canviï per cadena perpètua

Artur Segarra, arribant ahir rialler a l’audiència del Tribunal Penal de Bangkok perquè se li llegís la sentència.

Artur Segarra, arribant ahir rialler a l’audiència del Tribunal Penal de Bangkok perquè se li llegís la sentència.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tailàndia va condemnar ahir a pena de mort el català Artur Segarra per l’assassinat del veí de l’Albi David Bernat el 2016. Un tribunal considera provat que va torturar l’executiu lleidatà per robar-li diners i després el va assassinar. Segarra recorrerà i podria demanar clemència a la Casa Reial tailandesa perquè l’hi canviï per cadena perpètua.

El català Artur Segarra va ser condemnat ahir a pena de mort al ser trobat culpable de segrestar, assassinar i torturar el veí de l’Albi David Bernat el gener de 2016 a Bangkok. El tribunal tailandès ha trobat vàlids els arguments de la Fiscalia per l’assassinat i dotze delictes més motivats pel robatori dels diners que la víctima tenia en un compte corrent a Singapur. Ho va aconseguir, segons els fiscals, torturant-lo perquè li donés el número PIN, i després el va asfixiar amb una bossa. El tribunal va dictaminar que els enregistraments de les càmeres de seguretat i el relat d’una empleada de la neteja de l’edifici de Segarra són proves suficients per imposar la pena màxima.

Segarra, que va entrar ahir a la sala saludant els mitjans, va encaixar bé la condemna. I és que anteriorment havia anunciat que apel·larà el dictamen. “Noacceptaré res. Guanyaré en la segona o tercera instància”, va declarar moments abans de la sentència, quan va assegurar que espera ser “a casa” a finals d’any o principis del 2018. En cas contrari i amb la sentència ja en ferm, Segarra podria rebre alguna amnistia de la Casa Reial tailandesa, a instàncies del departament de Correccionals, o una clemència que li rebaixaria la condemna a cadena perpètua. L’advocat d’ofici que el defensava, Jassada Piyasuwanvanit, va assegurar ahir que deixa de representar Segarra. “És una sentència justa ja que les evidències apuntaven en aquesta direcció”, va dir.

Podria demanar clemència a la Casa Reial tailandesa perquè li deixi la pena en cadena perpètua

A banda de la pena de mort, se li van imposar diverses condemnes properes als setze anys de presó per robatori, segrest i extorsió, entre d’altres, que queden suspeses, segons el dictamen judicial. Segarra també està obligat a tornar els diners que van sostreure del compte de la víctima, una quantitat que s’atansa als 20.000 euros.

Els fets es remunten al dia 19 de gener del 2016, quan David Bernat va quedar amb el seu botxí al cap d’unes hores d’haver aterrat a la capital tailandesa i passada la mitjanit la parella es va dirigir a l’apartament de Segarra. Allà va estar segrestat, suposadament per extorsionar-lo i aconseguir accés al seu compte corrent. L’assassinat va tenir lloc el dia 26, segons la policia. Aquella mateixa nit, el condemnat va sortir amb una motocicleta carregat amb un gran paquet, on aniria el cadàver, que va llançar al riu Chao Phraya. Segarra serà traslladat al penal Bang Kwang amb els altres 430 presos al corredor de la mort de Tailàndia, que va executar per última vegada el 2009. Podrà sol·licitar l’extradició a Espanya després de complir vuit anys de condemna.

bangkok

David Bernat, enginyer informàtic per la IESE Business School de Barcelona i la Universitat de Califòrnia Berkeley, feia, en el moment de l’assassinat, cinc anys que residia a Àsia per motius laborals.

Aleshores vivia a l’Iran, tot i que es traslladava sovint a Bangkok per visitar els amics. Aquest executiu de l’Albi, de quaranta anys, es dedicava a la indústria de les telecomunicacions i també havia estat treballat a Indonèsia i les Filipines en empreses com The Boston Consulting Group, de l’àmbit de la informàtica i les telecomunicacions.

La notícia de l’assassinat va provocar una enorme commoció a la seua localitat natal, que havia visitat només un mes abans dels fets per passar-hi el Nadal i la nit de Cap d’Any. Els veïns van celebrar un acte per acompanyar la família.

Artur Segarra, arribant ahir rialler a l’audiència del Tribunal Penal de Bangkok perquè se li llegís la sentència.

Artur Segarra, arribant ahir rialler a l’audiència del Tribunal Penal de Bangkok perquè se li llegís la sentència.EFE

tracking