SEGRE

PROJECTES

Algerri-Balaguer i Segrià Sud guanyaran en pocs anys 1.400 hectàrees de regadiu

El Garrigues Sud confia a desenvolupar també més de 1.000 hectàrees pendents

Les obres de l’Algerri-Balaguer, que van començar a principis de març, entre Castelló i Balaguer.

Les obres de l’Algerri-Balaguer, que van començar a principis de març, entre Castelló i Balaguer.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El canal Algerri-Balaguer sumarà al seu perímetre regable 792 noves hectàrees a partir del setembre del 2018, després de l’inici de les últimes obres a la capital de la Noguera, que van arrancar a començaments de març (tal com va avançar SEGRE) i de les quals Agricultura va informar aquest dilluns. Les obres d’aquest sistema de reg van començar fa vint anys i fins ara han comportat la transformació de 6.552 hectàrees de cultius. L’últim tram, a Balaguer, s’ha vist retardat per la declaració de 1.300 hectàrees com a zona de protecció d’aus, que van quedar excloses.

A aquesta última fase del reg a la Noguera se sumarà al Segrià, a mig termini, l’ampliació prevista del reg de suport del Segrià Sud en 620 hectàrees, que se sumaran a les 6.200 hectàrees que ja poden regar a Seròs, Almatret, Maials, Llardecans i Torrebesses. El Segrià Sud ha tramitat un projecte d’ampliació i ha sol·licitat a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre més dotació d’aigua per a la nova superfície, que es concentrarà entre Maials i Almatret. El projecte ja figura en el Pla Hidrològic. Passaran dels 12,5 hectòmetres cúbics a l’any actuals a 17 hectòmetres, si la petició és autoritzada.

El Garrigues Sud, al seu torn, rega actualment unes 8.400 hectàrees i confia a desenvolupar pròximament més de 1.000 hectàrees pendents. Fa uns anys va plantejar també la seua ampliació cap a Ulldemolins en unes 300 hectàrees, encara que el projecte està aturat. Tot això se sumarà a la transformació prevista del Segarra-Garrigues, d’unes 68.000 hectàrees.

tracking