SEGRE

URBANISME

Mollerussa recorre al crèdit per a les obres del centre

Demana 2 milions als bancs per aportar-ne 1,5, el 50% de l’obra

La plaça Manuel Bertrand i, al fons, la de l’Ajuntament.

La plaça Manuel Bertrand i, al fons, la de l’Ajuntament.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Mollerussa ja ha contractat un crèdit per import de 2 milions d’euros que es destinaran a les obres de millora del centre urbà, segons va explicar aquest dimarts l’alcalde, Marc Solsona. En concret, l’operació s’ha portat a terme amb l’entitat bancària BBVA i per un termini de deu anys, dels quals dos són de carència. El consistori demanarà l’any vinent un altre crèdit d’un milió d’euros per completar la remodelació. Dels 3 milions pressupostats, la meitat estaran subvencionats per la Generalitat a través del Pla de Barris, sempre que les obres estiguin fetes el juny del 2018.

Així mateix, l’alcalde va destacar que els veïns dels carrers afectats hauran d’assumir el 25% del pagament de les obres, a través de contribucions especials, però que la xifra concreta a pagar encara es desconeix, ja que no estan a punt els projectes definitius dels carrers. Solsona també va apuntar que, per a aquest any, s’afrontarà la millora dels carrers Ciutat de Lleida, Onze de Setembre, Estrella, Ponent, Acadèmia i l’avinguda Catalunya. També afecta el tram per als vianants del carrer Balmes (la via restant no entra dins del projecte).

D’altra banda, el consistori ha adjudicat, a través de la junta de govern, les obres de pavimentació de quatre zones d’aparcament municipal. Són, en concret, finques particulars cedides al consistori a canvi de no pagar l’IBI que es troben ubicades al carrer Domènec Cardenal i al carrer Ponent, a l’avinguda Negrals, al carrer Acadèmia i el nou que està previst a l’avinguda Catalunya. En total, sumen unes 150 places d’aparcament. El projecte s’ha adjudicat a Romà Infraestructures i Serveis per un pressupost de 34.741 €. El consistori també ha adjudicat a Garrofé SAU per 13.483 € l’obertura de tres portes d’emergència noves al pavelló Pla d’Urgell.

tracking