SEGRE

ELECTRICITAT

Endesa inverteix gairebé mig milió en els pobles afectats per la nevada

L’elèctrica ja ha posat en marxa un pla per renovar la xarxa de baixa tensió || Arran de les queixes de Govern, Generalitat, Diputació i representants municipals

Obres de reforma integral a la xarxa elèctrica de baixa tensió de la Guàrdia Lada.

Obres de reforma integral a la xarxa elèctrica de baixa tensió de la Guàrdia Lada.V.R.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Endesa invertirà 400.000 euros per a una renovació integral de la xarxa elèctrica de baixa tensió i de 17 centres de transformació en sis municipis de les Garrigues, la Segarra i el Jussà. Es tracta del primer gran pla d’inversió en baixa tensió en anys a Lleida i les obres es duran a terme al Soleràs, l’Espluga Calba, Montoliu de Segarra, Vallbona de les Monges, Torrefeta i Florejacs i Sant Esteve de la Sarga i els seus corresponents nuclis agregats.

Aquest projecte arriba després de les apagades que van patir aquests municipis per la nevada del 24 i 25 de març, que va deixar 9.000 abonats sense llum. Els treballs van començar aquesta setmana a Montoliu de Segarra, amb la substitució dels aïlladors per cable trenat i els tradicionals pals de fusta per altres de formigó. Segons l’alcalde de Montoliu de Segarra, Vicenç Roig, Endesa ha millorat la comunicació amb els alcaldes i ha explicat que aquests treballs estaven previstos en aquesta zona encara que no s’han pogut activar fins a aquesta setmana.

Fonts del departament d’Empresa van assegurar aquest dimecres que estan pendents del resultat de l’avaluació de l’estat de la xarxa elèctrica, que van demanar a la Generalitat i la Diputació, per determinar si aquestes inversions són suficients. Les obres tenen lloc després que el ministre d’Indústria, Álvaro Nadal, admetés que les apagades a Lleida es devien a una falta d’inversió per part d’Endesa i un mes després del manifest que van firmar 46 representants d’ERC a Montoliu de Segarra per reivindicar l’actualització i millora de la xarxa.

Les claus

  • Microtalls. A començaments de març, cinc comarques del pla van demanar ajuda a la Generalitat per reclamar a les elèctriques (en un 95% Endesa) més inversió per acabar amb els microtalls elèctrics que, segons van denunciar, són cada cop més freqüents.
  • Nevades. La nevada del 24 i 25 de març va provocar apagades a 50 nuclis de Lleida i va deixar sense proveïment 9.000 abonats. Després d’aquest col·lapse, Govern i Generalitat van reclamar a Endesa més inversions a Lleida per renovar la xarxa actual.
tracking