SEGRE

INSTITUCIONS

La Diputació recapta 1,3 milions més per l'IAE que abans de la crisi

El 2016 va posar a cobrament 5.657 rebuts per valor de 8,2 milions, un 20% més que el 2005 || Cobra l’impost per encàrrec de tots els ajuntaments tret de tres

L’oficina de Recaptació de la Diputació a Lleida.

L’oficina de Recaptació de la Diputació a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Diputació va posar a cobrament l’any passat a través de l’Organisme de Recaptació de Tributs 5.657 rebuts de l’Impost d’Activitats Econòmiques per un valor de 8.245.519 euros. Aquesta xifra suposa un increment del 7% del nombre de rebuts i del 20% (1,3 milions) de l’import sobre el que es posava a cobrament abans de la crisi, amb xifres del 2005.

Aquell any es van girar 5.268 rebuts per valor de 6.878.335 euros. Fonts de la corporació van indicar que des del 2003, quan va entrar en vigor la reforma de l’IAE, el volum recaptat i els rebuts expedits (xifra que no equival al nombre d’empreses, ja que cadascú pot tributar per diverses activitats) han crescut sense pausa. La reforma de l’impost va deixar al marge de la tributació les empreses que facturessin menys d’un milió a l’any. El 2003, segons les mateixes fonts, es van posar a cobrament 4.880 rebuts per un import global de 5.882.188 euros, dels quals la major part es concentren en una desena de municipis de Lleida.

Aquesta evolució situa la tributació de l’IAE al marge de la crisi. La Diputació cobra aquest impost per delegació de tots els municipis de Lleida tret de la capital, Artesa de Lleida i el Palau d’Anglesola.

ERC reclama la creació d’una borsa de treball a la corporació

  • Esquerra Republicana defensarà avui dijous al ple de la corporació la creació d’una borsa de treball per garantir que l’accés a l’ocupació pública es faci a través de “principis d’igualtat, mèrits, capacitat i publicitat”. El portaveu d’aquest grup a la Diputació, Jaume Gilabert, va explicar que la moció proposa la creació de borses de treball, amb processos oberts de lliure concurrència per a cada una de les àrees i categories declarades prioritàries. Així mateix, va defensar que les administracions públiques han de seleccionar el seu personal amb procediments que garanteixin la transparència, la imparcialitat i la professionalitat a partir de processos d’avaluació d’aptituds dels candidats.

El ple debat un pla estratègic de subvencions als municipis  El ple de la Diputació debatrà avui dijous la creació d’un pla estratègic de subvencions a ajuntaments que preveu incorporar ja una partida de 10 milions d’euros, d’un total de 50 amb què comptarà el programa. Fonts de la corporació van assenyalar que l’objectiu d’aquest pla és poder proporcionar els ajuntaments d’una major autonomia i van atribuir la creació del pla al fet que la corporació provincial ha reduït el seu deute, del 103 per cent dels ingressos corrents l’any 2011 al 36 per cent. El ple debatrà també, entre altres punts, una declaració institucional per demanar que s’alliberi les administracions locals de l’obligatorietat de destinar el superàvit municipal a l’amortització de deute amb la finalitat que puguin dedicar-lo a inversions.

tracking