SEGRE

MUNICIPIS URBANISME

Primer pas a dos telecadires entre Bagergue i Baqueira

Promotors de 104 cases plantegen sufragar-los al costat de l’estació || En una reunió amb edils i representants del complex

Imatge d’arxiu del nucli de Bagergue.

Imatge d’arxiu del nucli de Bagergue.MT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’antic projecte per connectar les pistes de Baqueira Beret amb Bagergue torna a agafar impuls. Ho fa de mans dels promotors de 104 habitatges en aquest nucli, que plantegen dos telecadires per comunicar el poble amb el pla de Blanhiblar, per sobre de la cota 2.000. Així ho van plantejar en una reunió dimecres entre propietaris del sòl de la urbanització, edils i representants de l’estació. Durant aquesta trobada, els promotors van avançar que presentaran una proposta a Baqueira per compartir el cost d’aquests remuntadors.

Assistents a la reunió van apuntar que els promotors de la urbanització proposen pagar el telecadira des de Bagergue fins a la cota 1.800 i que Baqueira sufragui el segon remuntador fins a la cota més elevada. Per la seua part, l’alcalde, César Ruiz-Canela, va apuntar que la construcció de les 104 cases està prevista en sòl ja declarat urbanitzable, per la qual cosa serà compatible amb el futur pla d’ordenació urbanística (POUM). Aquest document no preveu noves zones d’expansió per a Bagergue (vegeu SEGRE d’ahir). La tramitació del POUM, que es va iniciar en el ple de dijous, podria prolongar-se durant sis anys abans que s’aprovi i entri en vigor. A partir de llavors, tindrà una vigència de quinze anys.

La proposta de l’ajuntament preveia una pista de karts i altres activitats adaptades per funcionar durant tot l’any, fins i tot amb neu, i amb una inversió que s’estima en dos milions. Tanmateix, el consistori reconeix que aquesta iniciativa té actualment poques possibilitats de veure la llum.

Per fer-ho, l’ajuntament requereix que els propietaris dels terrenys els cedeixin al municipi durant trenta anys, una cosa en la qual no hi ha hagut cap mena d’acord entre les dos parts fins a la data.

El POUM contempla una àrea de lleure a l’antic camp de golfEl nou POUM de Naut Aran contempla un ambiciós projecte per a una àrea de lleure en els terrenys de l’antic camp de golf, tancat des que la riuada de la Garona el va negar el 2013.

tracking