SEGRE

ENTREVISTA

«Ets escolta tota la vida»

M. ALBA SALVADÓ | 43 anys d’Escolta a Tàrrega

«Ets escolta tota la vida»

«Ets escolta tota la vida»X.S./SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Quants anys fa que és escolta de Tàrrega?

Des que tenia 6 anys, i ara en tinc 49. Ho he d’agrair als meus pares, que van ser els que em van impulsar a participar en el Cau. De fet, una vegada entres en l’escoltisme, ho fas per a tota la vida. Els meus fills també estan en el grup.

Com ha canviat el perfil dels escoltes amb els anys?

Inicialment eren més estrictes. De fet, els valors com l’ecologia i el respecte als altres són els mateixos que fa quaranta anys, però avui els joves són diferents.

Creu que tenen altres inquietuds?

No. Jo penso que avui són més compromesos, participen més en les decisions i col·laboren més en els projectes. Per a ells, el primer és el Cau, i ho han demostrat bolcant-se aquests dies tots amb la Jamborinada.

Ha anat a més l’escoltisme a Tàrrega?

Sempre ha sigut l’agrupament més gran de Catalunya i ho continua sent. En l’actualitat són 249 joves d’entre 6 i 18 anys.

Ha anat a més?

Sí. La seua tasca avui es fa més visible, la gent ho coneix més. Constitueixen el planter de què es nodreixen totes les associacions de Tàrrega. En l’actualitat hi ha una llista d’espera per entrar en el Cau, per la qual cosa molts pares hi inscriuen els seus fills quan naixen per poder entrar-hi com més aviat millor. El principal problema és que es necessiten més monitors i també més instal·lacions.

On és la seu?

Al carrer Sant Pelegrí, a prop de la plaça Rafael Casanova.

Amb quins records es queda de quan va començar?

Amb les activitats i reunions dels dissabtes a la tarda. Llavors no teníem local i les trobades tenien lloc als baixos de les cases que ens deixaven. Una altra de les imatges més inesborrables és durant la festa de Tots Sants, quan anàvem a coure les castanyes al Pati, i avui ho continuen fent. També la jornada en què vaig fer la promesa, que és quan entres en els escoltes de manera oficial i t’entreguen un fulard. És un compromís amb uns valors que tens presents durant tota la vida.

Parli’m una mica de la Jamborinada.

És la primera vegada que es fa. Es va fer uuna trobada molt gran l’any 2000 a Vic, però com la d’aquest any a Tàrrega no se n’havia fet cap en tota la història de l’escoltisme. Penso que és tot un honor que es faci a Tàrrega per la trajectòria que tenim a la ciutat d’aquest moviment. Aquí el grup es va constituir el 1959.

tracking