SEGRE

SUCCESSOS ACCIDENT

Atribueixen l'accident de pònting a Esterri al trencament de l'arnès

La víctima segueix a l’UCI de l’Arnau i els Mossos d’Esquadra obren una investigació

El pont sobre la Pallaresa on va tenir lloc l’accident.

El pont sobre la Pallaresa on va tenir lloc l’accident.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La caiguda que va deixar en estat crític un jove mentre practicava pònting a Esterri d’Àneu dissabte passat s’atribueix al trencament de l’arnès que duia posat. La víctima, un veí de Premià de Mar de 25 anys, seguia ahir a la tarda a la unitat de cures intensives (UCI) de l’Arnau de Vilanova i el seu estat es considerava estable dins de la gravetat. Els Mossos, per la seua part, van corroborar l’obertura d’una investigació.

El jove formava part d’un grup que havia contractat una empresa d’esports d’aventura, Rafting Catalunya, per practicar pònting. Va saltar des del pont sobre la Noguera Pallaresa, entre Esterri i Isil, a la carretera C-147. Fonts d’aquesta firma, que opera des de fa uns dos anys al Pallars Sobirà, van dir que han explicat ja davant dels Mossos la seua versió dels fets, segons la qual la víctima del sinistre es va precipitar al buit al trencar-se l’arnès. Van subratllar que es tractava d’un arnès “nou, amb el qual només s’havien fet vuit salts”, i que l’havien examinat prèviament sense apreciar-hi cap tipus de deteriorament.

Tant l’associació d’empreses d’esports d’aventura del Pallars Sobirà com l’alcalde d’Esterri, Ramon Villuendas, van apuntar que aquest tipus d’accidents són excepcionals. Villuendas va indicar que el pònting és freqüent al pont on va tenir lloc el sinistre i que només n’hi ha hagut un altre fa una dècada.

Una empresa que no forma part de l’associació del Pallars Sobirà L’associació d’esports d’aventura del Pallars Sobirà, que integra nombroses empreses d’aquest sector de la comarca, va assenyalar ahir que Rafting Catalunya no consta entre els seus membres. El president de l’entitat, Florido Dolcet, va apuntar que, si bé aquest tipus d’accident és excepcional, seguiran la investigació amb interès per detectar qualsevol aspecte en la seguretat que pugui millorar-se. Per la seua part, Villuendas va insistir en l’“alt nivell de seguretat” que ofereixen les empreses d’esports d’aventura de la comarca.

tracking